Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ermeni Lobisi Obama’yı destekleyecek

ABD’deki Ermeni lobisinin temsilcilerinden Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), ABD başkanlık seçiminde, kısa süre önce 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını destekleyen Demokrat Parti’nin başkan adaylarından Senatör Barack Obama’yı destekleyeceğini açıkladı.

ANCA Başkanı Ken Hachikian, ‘’ANCA , ABD Başkan adaylığı için Demokratik aday Barack Obama’yı onaylamaktan gururludur’’ dedi. Illinois Senatörü Obama’nın, başkan adayı olarak Ermeni meselesinde yaptığı açıklamaları örnek gösteren Hachikian, ‘’ABD Başkanı olduktan sonra da’’ Obama’nın, Ermeni görüşlerini desteklemesini beklediklerini kaydetti.

ANCA bir süre önce, Demokrat Partili başkan adayları Hillary Clinton ve Barack Obama’ya, 1915 olaylarıyla ilgili görüşlerine ilişkin bir soru-cevap metni göndermişti. Önce Obama, ondan dört gün sonra ise Clinton, bu yıl Kasım ayında ABD başkanı seçilmeleri durumunda, Ermeni iddialarını tanıyacakları sözü vermişti. Ancak Obama’nın 20 Ocak’ta ANCA’ya gönderdiği yanıtta kullandığı dil, daha net ve Ermeni iddialarına kuvvetle destek verir yöndeydi.

Hachikian, ‘’Biz, Demokrat adaylar arasında Senatör Obama’nın, Ermeni asıllı Amerikalı seçmenlerin görüşlerine değer veren ve bunları en iyi yansıtacak aday olduğuna inanıyoruz’’ ifadesini kullandı. ANCA’nın Obama’yı destekleyeceğine dair açıklaması, California’da, Ermeni iddialarının baş savunucularından Demokrat Parti California Milletvekili Adam Schiff’in de katıldığı basın toplantısında yapıldı.

/ WASHINGTON

01.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  The Guardian: Olmert ipten kurtuldu

  İşgal, 1 milyon insanı öldürdü

  ‘Afganistan iflâsa gidiyor’

  Kenya, Lübnan’a döndü

  Giuliani yarıştan çekildi

  Ermeni Lobisi Obama’yı destekleyecek

  İran-Mısır arasında balayı dönemi

  Bryza: Türban Türkiye’nin iç meselesidir

  Basra’daki İngiliz üssüne roketli saldırı


 Son Dakika Haberleri