Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Appiah Fener'e kırgın

Fenerbahçe'nin Ganalı yıldızı Appiah uzun bir aradan sonra ilk kez konuşurken, Fenerbahçe yönetimini suçladı ve Türkiye'den ayrılmak istediğini söyledi.

Milli takımdaki arkadaşlarına destek olmak için Gana'da bulunan Appiah, hakkında birçok spekülasyon ortaya atıldığını bunların da çoğunun doğru olmadığını söyledi. Appiah lisansının Fenerbahçe tarafından dondurulmasını hayal kırıklığı olarak nitelendirdi. BBC Sport'tan Ibrahim Sannie'ye açıklamalarda bulunan Appiah Fenerbahçe'ye olan kırgınlığını dile getirmekten de geri kalmadı.

AMELİYATTA GECİKTİM

Geçen Ocak'ta sakatlığını ve takımın başarısı için ameliyatı sonraya bırakıp şampiyonluk için elinden geleni yaptığını söyleyen Ganalı futbolcu, "Eğer ameliyatı zamanında olsaydım şu an ülkem için Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edebilirdim. Ben Fenerbahçe için fedakarlık yaptım. Ama Fenerbahçe benim lisansımı dondurdu. Bu da benim Fenerbahçe ile olan sevgi bağlarıma zarar verdi" açıklamasını yaptı.

YALAN HABERLER ÇIKTI

Ameliyat olduktan sonra Mayıs ayında nefes alma sorununun yanı sıra hem sol hem de sağ dizinde ağrılar meydana geldiğini de sözlerine ekleyen Appiah "Kulübün sağlık kurulu bana astım teşhisi koydu. 3 ay boyunca tedavisini aldım ama hiçbir işe yaramadı. Aralık ayına kadar Türk ve İtalyan doktorlar astım olmadığım kanısına vardılar. Daha sonra sol ayağımda kan pıhtılaşması sorunu ortaya çıktı" dedi. Appiah, medyada kensidisinin sağlığı hakkında birçok haber çıktığını ve bunların birçoğunun yalan olduğunu ileri sürerken Fenerbahçe'den ayrılmak istediğinin sinyallerini de verdi.

02.02.2008


 

Ayhan: Dönüş tarihini ben de bilemiyorum

Galatasaray'da sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan uzak kalan Ayhan Akman, özellikle iyi bir performans gösterdiği dönemde sakatlanmanın kendisi için çok üzücü olduğunu söyledi.

Futbol Federasyonu'nun yayın organı Tam Saha dergisinin şubat ayı sayısında röportajı yer alan Ayhan Akman, ameliyat sonrası yapılan planlara göre, şimdiye dek sahalara dönmüş olması gerektiğini belirtirken, ''Ama topla antrenmanlara başladıktan sonra ağrılarım arttı. Tedavim sürüyor ve dönüşümün tam tarihini ben de bilemiyorum açıkçası. Özellikle iyi performans gösterdiğim bir dönemde sakatlanmak üzücü. İnsan bir an önce dönmek, oynamak istiyor ama bu süreç gerçekten zor olacak'' dedi.

TOPAL VE GÜVEN İYİ OLACAK

Galatasaray'da Linderoth ile kendisinin sakatlanmasının ardından takımda görev alan Mehmet Topal ve Mehmet Güven'in performanslarıyla ilgili olarak, ''Bence ikisi de oldukça kaliteli oyuncular ve ikisini de başarılı buluyorum'' diyen Ayhan, ''Ama bir gerçek var ki, benim 10 sene önce yaşadığımı onlar şimdi yaşıyor. İkisi de çok genç. Ön libero mevki tecrübenin en fazla önem kazandığı bölge. Onlar da bu tecrübeyi zamanla kazanacak ve daha da iyi olacaklar'' diye konuştu.

CARLOS HAYRANI

Futbol hayatın boyunca öğretici yabancı oyuncular için kimleri örnek verebilirsin sorusuna Ayhan Akman şöyle cevap verdi: Mesela Hagi bize çok şey öğretti. Taffarel keza öyle. En yakın örnek Roberto Carlos. Düşünün bir kere, insan Carlos'tan bir şeyler öğrenmez mi? Yani insan özellikle onun yanına gider sorar, "Maça nasıl hazırlanıyorsun, neler yapıyorsun?" diye. Bir sol bek oyuncusu olsam peşini bırakmazdım. Topu nereye atmam lazım, defansta ne yapmalıyım, hücuma çıkarken nasıl davranmalıyım diye sürekli konuşurdum."

02.02.2008


 

Efes ve F.Bahçe Ülker Top 16'da ter dökecek

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nde 2007-2008 sezonu ilk tur gruplarındaki mücadele geride kalırken, Türkiye, ligin ülkeler klasmanında 6. sırayı aldı.

Ligde bu sezon Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker olmak üzere 2 takımla temsil edilen Türkiye, ilk bölümde elde edilen toplam 14 galibiyet, 14 yenilgi ve 50.00'lık başarı yüzdesiyle, ''normal sezonu'' ülkeler klasmanında 6. sırada tamamladı. Türkiye, ilk yarı maçları sonunda ise 5. sırada bulunuyordu.

İlk tur grup mücadelesinin en başarılı ülkesi, tek takımı olan USH CSKA Moskova'nın aldığı 12 galibiyet, 2 yenilgi ve yüzde 85.71'lik başarı oranıyla Rusya olurken, bu ülkeyi de yine tek takımı Maccabi Elite Tel Aviv'in 11 galibiyeti, 3 yenilgisi ve 78.57'lik başarı yüzdesiyle İsrail ve 4 takımla temsil edilip 39 galibiyet, 17 yenilgi ve yüzde 69.64'lük başarı oranıyla İspanya izledi. 13 ülkeden 24 takımın yer aldığı ligde ''normal sezon'' sonunda 2. tura en fazla takım çıkarma başarısını İspanya gösterdi ve bu ülkenin 4 takımı da 2. tur vizesi aldı. İspanya'nın ardında 3 takımla Yunanistan yer alırken, Litvanya, Türkiye ve İtalya'dan 2'şer, Rusya, İsrail ve Sırbistan'dan da 1'er takım 2. tur gruplarında yer alma hakkını kazandı.

02.02.2008


 

Zico 9 derbinin 6'sını kazandı

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları arasında 3 Şubat Pazar günü yapılacak çeyrek final ilk maçı öncesinde, Zico yönetimindeki Fenerbahçe'nin, ezeli rakiplerine karşı derbilerde üstünlüğü göze çarpıyor.

Türkiye'deki 2. sezonunu geçiren Zico, Fenerbahçe'nin başında çıktığı toplam 9 derbi maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik, 1 de yenilgi yaşadı. Zico, derbilerdeki tek mağlubiyetini, geçtiğimiz yıl Fortis Türkiye Kupası'nda deplasmanda Beşiktaş'a karşı 1-0'lık skorla aldı. Zicolu Fenerbahçe, ezeli rakiplerine 9 derbide toplam 12 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü. Fenerbahçe, Zico ile birlikte son 6 derbi maçı da yitirmezken, son 5'inden ise galibiyetle ayrılmayı başardı.

02.02.2008


 

Ç. Rize'de Susiç gitti, Arıca geldi

Çaykur Rizespor'da teknik direktör Saffet Susiç'in görevine son verilmesinin ardından Erdoğan Arıca ile anlaşıldı

Basın Sözcüsü Aykut Ferah, ''Erdoğan Arıca daha önce de takımımızda görev almıştı. Kendisi ile yaptığımız görüşmede teklifimizi kabul etti. Arıca ile sezon sonuna kadar anlaştık.'' dedi. Beşiktaş maçına yeni hoca ile çıkmak istediklerini daha önce vurgulayan Aykut Ferah, ''Erdoğan Arıca daha önce de takımımızda görev yapmıştı. Kendisi ile yaptığımız görüşmede teklifimizi kabul etti. Kendisi ile sezon sonuna kadar anlaştık.'' diye ifade etti.

02.02.2008


 

Holigana 6 ay ceza

Elazığ İl Spor Güvenlik Kurulu, Kartalspor maçında sahaya maytap attığı gerekçesiyle bir taraftara, 6 ay spor müsabakalarından men ve bin 410 YTL para cezası verdi.

Açıklamada, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun Vali Yardımcısı Kadir Balaban başkanlığında toplanarak, 20072008 Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig 2. devre maçlarıyla ilgili güvenlik tedbirlerini görüştüğü belirtildi.

02.02.2008


 

Beşiktaş savunmaya 1.91'lik Gordon'u aldı

Beşiktaş, savunma oyuncusu arayışında mutlu sona ulaştı ve Hırvat oyuncu Gordon Schildenfeld ile sözleşme imzaladı.

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımında forma giyen 23 yaşında ve 1.91 metre boyundaki Gordon Schildenfeld ile sözleşme imzaladıklarını söyledi. Öner, yaptığı açıklamada, kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve futbol takımı genel menajeri Sinan Engin'in, Dinamo Zagreb'in kampta bulunduğu Antalya'da transfer çalışmalarını tamamladıklarını ve Schildenfeld ile sözleşme imzalayarak, uzun süren savunmacı arayışlarını sonlandırdıklarını kaydetti.

Daha önce anlaştıkları Dino Drpic'in medyaya da yansıyan görüntüleri sonrası, bu oyuncunun transferinden vazgeçtiklerini belirten Öner, ''Bu duyarlılığı herkesten bekliyoruz. Beşiktaş'a böyle bir transferin uygun düşmeyeceğini düşündük. Gordon Schildenfeld çabuk bir oyuncu. İnşallah Beşiktaş'a faydalı olur'' dedi.

02.02.2008


 

Portekizli genç Silva 1 yıl Vestel Manisa'da

Vestel Manisaspor, Portekizli Tiaga Joao Targino Da Silva ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Futbol Şubesi Sorumlusu Semih Vardarer, Tarık Almış Spor Tesislerinde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, 21 yaşındaki Portekizli forvet Tiaga Joao Targino Da Silva'nın takıma katkı vereceğine inandıklarını belirtti.

02.02.2008


 

G.Antep Brezilyalı golcüye imza attırdı

Gaziantepspor, Brezilyalı santrfor Andre Roberto Soares da Silva (Beto) ile 2,5 yıllık mukavele imzaladı.

Kulüp başkanı İbrahim Kızıl, Meksikalı oyuncu De Nigris'in Ankaraspor'a satılmasının ardından kentte çeşitli dedikodular yayıldığını, sırf taraftarları mutlu etmek adına maddi yükümlükleri üstlenerek Beto transferini gerçekleştirdiğini belirtti.

02.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri