Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Üniversiteden özgürlük çağrısı

AKP ve MHP’nin üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılması için hazırladığı teklif Meclis komisyonunda görüşülürken, içlerinde yeni anayasa taslağını hazırlayan üç anayasa hukukçusunun da bulunduğu öğretim üyeleri, üniversitelerde özgürlüklerin sağlanması ve yasakların bir an önce kalkması için ‘özgürlük manifestosu’ yayınladı.


Başkanın ikazını dinlemediler

Üniversitelerarası Kurul, dün, ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezinde üniversitelerde başörtüsü serbestisine karşı olağanüstü toplandı. ÜAK Başkanı Prof. Dr

Yasakçıların tek gerekçesi laiklik

TBMM Anayasa komisyonunda üniversitelerde başörtüsü yasağını kaldırmaya yönelik teklifin görüşmeleri bölünme tartışmalarına sahne oldu. CHP ve DSP’li


  Türkiye'de demokrasi geriledi

İnsan haklarını engelleyen önemli problemlerden biri olan başörtüsü yasağı tartışmaları sürerken İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Türkiye’yi uyardı. HRW’nin yayınladığı 2008 yılı raporunda Türkiye’de insan hakları konusunda gerileme yaşandığına dikkat çekildi.


  AİHM yine mahkum etti

AİHM, Türkiye aleyhine açılan 3 dâvâyı karara bağladı. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşayan Mehmet Sait Dönmü ve Mehmet Ali Kaplan ile İstanbul’dan Süleyman Erkan tarafından açılan dâvâlarda AİHM, Türkiye’yi suçlu bularak, dâvâcılara 13 bin Avro manevi tazminat ödenmesi kararı verdi.


  Askerî Mahkeme’den yayın yasağı kararı

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından tutuklanan 8 askerin yargılandığı davaya yayın yasağı konuldu.


  ‘Hızlandırılmış tren’ kazasında 2 makiniste hapis

Sakarya’nın Pamukova İlçesi Mekece Köyü yakınlarında 22 Temmuz 2004 tarihinde meydana gelen ve 40 kişinin vefat ettiği hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili görülen dâvâ sonuçlandı.


  Bâlâ 4.1ile sallandı

Ankara'nın Bâlâ ilçesinde büyüklüğü 4.1 olan hafif şiddetli bir deprem kaydedildi.


  TCDD bütün hatları yenileyecek

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, demiryolu ağının 5200 kilometrelik kısmının yenilendiğini, 2011 yılına kadar da bütün hatların yenileneceğini bildirdi.


  Ders kitapları ekonomiye kazandırılacak

Millî Eğitim Bakanlığı, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ücretsiz verdiği ders kitaplarından kullanılmış olanlarını gelen talepler üzerine geri toplayarak ekonomiye kazandırmayı planlıyor.


  Özcan: Eşit şartlarda yarışsınlar

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, üniversiteye girişte ‘’meslek lisesi öğrencilerinin genel lise öğrencileri ile eşit koşullarda yarışması gerektiğini’’ söyledi.


  Celal Aras toprağa verildi

Önceki gün vefat eden Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Aras’ın Teşvikiye Camide kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.


  Katsayı problemi öğrenciyi ürkütüyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, meslek lisesi öğrencilerinin bir üst öğrenime giderken karşılaştıkları katsayı probleminin onları ürküttüğünü belirterek, ‘’meslekî eğitimin en önemli sorunun şu an katsayı sorunu olduğunu’’ söyledi.


  İlgi görmeyen çocuk sokağa düşüyor

Kilis’te 30 ilköğretim okulunda yaklaşık 200 öğretmen ve 6 bin öğrenci üzerinde yapılan araştırmada 4, 5, 6 ve 7. sınıfa gelen bir çok öğrencinin okuma yazma öğrenemediği ortaya çıktı.


  Soğuk algınlığı, çocuklar arasında daha yaygın

Kış aylarında çocuklarda soğuk algınlığına bağlı rahatsızlıkların arttığı belirtildi. Soğuk algınlığının yetişkinlere oranla çocuklarda daha fazla görüldüğünü ifade eden uzmanlar, bunun çocukların kreşlerde, okullarda diğer çocuklarla sık temas halinde olmadan kaynaklandığını bildiriyor.


  Yarım kalan duble yollara Mart ayında başlanacak

Konya Valisi Osman Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla eksik kalan duble yolların tamamlanması için mart ayında alt yapı çalışmalarının başlayacağını bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri