Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Cari açık kritik eşikte

İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, cari açık konusunun çok kritik bir konu olduğunu belirterek, ‘’Bugün Türkiye’nin, yurt dışından gelen döviz nedeniyle bu açığı finanse ediyor olması, cari açık sorunun kritik öneme sahip olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz’’ diye konuştu.


Ocak ayının zam şampiyonu yeşil fasulye

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, market fiyatlarında Ocak ayının zam şampiyonunun yeşil fasulye olduğunu bildirdi.

İhracat Ocak’ta yarı yarıya arttı

Türkiye’nin ihracatı, Ocak ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 49,27’lik artışla 9,8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Son 12 aylık ihracat ise


  IMF'ye borç 7 milyar dolara geriledi

Türkiye’nin, Uluslararası Para Fonuna (IMF) olan borcu, 2007 sonu itibariyle 7 milyar 158 milyon dolara geriledi.


  Bakan Unakıtan: Paniğe kapılmanın gereği yok

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Rehavete kapılmayalım ama paniğe de kapılmanın gereği yoktur. Türkiye iyi ve doğru yoldadır. O bakımdan hiç kimse korkuya kapılmasın’’ dedi.


  Özelleştirme işsizlerine geçici kadro verilecek

Özelleştirme kapsamında işsiz kalan veya kalacak olanlar için, 10 bin 338’i Millî Eğitim Bakanlığı’nda olmak üzere 21 bin 193 geçici kadro açıldı.


  Dünyada kriz derinleşirse, Türkiye’de etkisi büyük olur

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdüllatif Şener, Dünya piyasalarında krizin derinleşmesi durumunda, Türkiye’ye etkisinin büyük olacağını kaydetti.


  Tarımda su sıkıntısı

Antalya’nın Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş ve Korkuteli ilçelerinde yeni sondaj yapılması ve kuyu açılmasının yasaklandığı bildirildi.


  İkinci el otoda beklentiler bahara kaldı

Çin ve Uzak Doğu ülkelerinden ithal edilen ucuz otomobiller ve cazip şartlı yeni otomobil kampanyalarıyla rekabette zorlanan ikinci el otomobil galericileri, sert geçen kış ve ekonomik sinyallerin olumsuza dönmesiyle daha da azalan talebin, bahar aylarıyla birlikte artmasını bekliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri