Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kadıköy'de dev derbi

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe ile Galatasaray bugün Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. Şükrü Saracoğlu Stadında saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak.

Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek finalin ilk ayağı bugün dev bir maça sahne olacak. Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ile Bülent Gökçü yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Süleyman Abay. İki takım arasındaki çeyrek final rövanş maçı 26 veya 27 Şubat'ta Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak ve yarı finale çıkacak ekip belli olacak.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe'de Galatasaray'ı yenmenin hesapları yapılıyor. Ezeli rakibi karşısında son yıllardaki üstün futbolunu bu derbide de sahaya yansıtmak isteyen sarı-lacivertli ekip, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kendi seyircisi önünde alacağı galibiyetle, rövanş karşılaşmasında kendine avantaj sağlamak amacında. Teknik direktör Zico yönetiminde yaptığı derbi maçlarda, ezeli rakiplerine karşı galibiyet sayısında önemli bir üstünlük sağlayan Fenerbahçe, bugünkü kupa maçında da bu üstünlüğünü sürdürmek istiyor. Sarı-lacivertli ekipte derbi karşılaşması öncesi, sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı olan Appiah dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Teknik direktör Zico'nun Galatasaray karşısında, Volkan Demirel, Gökhan, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Selçuk, Aurelio, Uğur, Alex ve Semih'ten oluşan11'i sahaya sürmesi bekleniyor.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe ile yapacağı mücadele öncesi yine eksiklerden yana sıkıntılı. Sarı-kırmızılı ekipte, kadro dışı bırakılan Sabri ve Afrika Uluslar Kupası'nda Kamerun forması giyen Song'un yanı sıra, sakatlıkları devam eden Lincoln, Nonda, Hasan, Linderoth, Okan, Hakan Kadir Balta ve Mehmet Güven, Fenerbahçe karşısında takımdaki yerlerini alamayacaklar. Ayrıca, sakatlıktan yeni çıkan ve takımla çalışmalara başlayan Ayhan'ın ise teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın görev vermesi halinde oynayabilecek durumda olduğu bildirildi. Teknik direktör Feldkamp'ın, Fenerbahçe karşısında, Orkun, Uğur, Emre, Servet, Volkan, Serkan, Barış, Mehmet Topal, Arda, Ümit ve Hakan Şükür 11'i ile sahaya çıkması bekleniyor.

240 gazeteci takip edecek

Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımlarını bugün karşı karşıya getirecek olan Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçına basın mensuplarının ilgisi de büyük oldu. Türkiye Spor Yazarları Derneği'nden (TSYD) alınan bilgiye göre, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bugün oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisine 240 basın mensubu akreditasyon yaptırdı. Karşılaşmayı, İslam Çupi Basın Tribünü'nde 160, saha içinde ise 80 medya mensubunun takip edeceği bildirildi.

03.02.2008


 

G.Saray'ın kozu Hakan Şükür

Tecrübeli futbolcu, bugünkü kupa derbisinde gol yollarında takımının en güvendiği isim olacak.

Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları arasında bugün yapılacak ve Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Galatasaray'ın gol yollarında en etkili silahı Hakan Şükür olacak. Sakatlığı nedeniyle Nonda'nın oynayamayacağı derbide ''Cim Bom'', gol yollarında deneyimli futbolcusuna güveniyor. Fenerbahçe ile Galatasaray takımları arasında yarın yapılacak derbi öncesinde Galatasaraylı Hakan Şükür'ün, kariyerinde Fenerbahçe'ye 15 golü bulunuyor. Hakan'ın gol attığı 12 maçta Galatasaray, ezeli rakibine hiç yenilmezken, 9 kez galip geldi, 3 maçta da berabere kaldı.

03.02.2008


 

Beşiktaş kupada Çaykur Rize karşısında

Fortis Türkiye Kupasında Beşiktaş bugün deplasmanda Çaykur Rizespor'la karşılaşacak. Atatürk Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Bünyamin Gezer yönetecek.

Bu mücadele Lig TV'den şifreli yayınlanacak. Türkiye Kupası grup elemelerinde Çaykur Rizespor ile birlikte A Grubu'nda yer alan Beşiktaş, grup maçlarının ilk haftasında rakibine BJK İnönü Stadı'nda 2-1 mağlup olmuştu. Beşiktaş daha sonra kazandığı puanlarla A Grubu'nu 2. sırada tamamlayarak çeyrek finalist olurken, Çaykur Rizespor da grup lideri olarak bir üst tura çıkmıştı.

03.02.2008


 

Telekom Efes'i konuk ediyor

Beko Basketbol Ligi'nde lider Türk Telekom ile 5. sırada bulunan Efes Pilsen, bugün Ankara'da karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki karşılaşma, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda saat 14.00'de yapılacak ve NTV'den naklen yayınlanacak.

Ligin 19. haftasında oynanacak bu maç, zirve mücadelesi yapan diğer takımları da yakından ilgilendiriyor.

Türk Telekom 18 maç sonunda 14 galibiyet, 4 yenilgi ve 32 puanla liderlik koltuğunda otururken, 13 galibiyet ve 5 yenilgi sonunda 31 puanda bulunan Fenerbahçe Ülker ikinci, Beşiktaş Cola Turka üçüncü, Galatasaray Cafe Crown dördüncü ve Efes Pilsen de beşinci sırada yer alıyor. Zirvedeki takımların puanlarının birbirine yakın veya aynı olması nedeniyle Türk Telekom ile Efes Pilsen arasındaki karşılaşma büyük önem taşıyor.

Ligin ilk yarısında iki takım arasında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Türk Telekom, 15 sayı farkla, 86-71 kazanmıştı. Ankara ekibi, bugünkü mücadeleyi kazandığı takdirde hem liderliğini sürdürecek, hem de rakibi ile olası play-off eşleşmesinde 1-0'lık avantaj yakalayacak. Efes ise bugün rakibini mağlup ederek, bir taraftan zirve mücadelesinden kopmamayı, diğer yandan olası play-off eşleşmesinde eşitlik sağlamayı amaçlıyor.

POTADA BAYANLAR DERBİSİ

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde derbi mücadelesinde Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray, bugün karşı karşıya gelecek. Ligin 14. haftasındaki mücadele, Beşiktaş Cola Turka Arena'da saat 17.30'da başlayacak. İki takım arasında sezonun ilk yarısında yapılan maçı Galatasaray, kendi evinde 65-55'lik skorla kazanmştı.

03.02.2008


 

Dunga, Alex'i izlemeye geldi

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Dunga, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bugün oynanacak Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçını da Şükrü Saracoğlu Stadı'nda izleyecek.

Zaman Gazetesi'nin geleneksel 'Yılın Sporcusu Ödül Töreni' bu yıl 18. kez düzenleniyor. 4 Şubat Pazartesi gecesi gerçekleştirilecek törene ünlü isimler katılacak. Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Dunga, Zaman Gazetesi'nin davetlisi olarak 'Yılın Sporcusu Ödül Töreni'ne katılacak. Törenin onur konuğu Dunga, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bugün oynanacak Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçını da Şükrü Saracoğlu Stadı'nda izleyecek.

KANOUTE DE TÖRENE KATILACAK

Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalan Fenerbahçe'nin çeyrek final yolundaki rakibi Sevilla'nın Malili futbolcusu Frederic Kanoute, Beşiktaş'ın eski çalıştırıcısı Jean Tigana, bir dönem Fenerbahçe forması da giyen, teknik direktörlük kariyerinde Real Madrid, Barcelona gibi iki İspanyol kulübünü çalıştıran Radomir Antiç de Zaman'ın davetlileri arasında yer alıyor.

03.02.2008


 

Millîler bugün toplanıyor

A Milli Futbol Takımı, İsveç ile 6 Şubat Çarşamba günü yapacağı özel maç için bugün İstanbul'da toplanacak.

Swissotel'de saat 17.00'den itibaren toplanmaya başlayacak (A) Milli Takım, 4 Şubat Pazartesi günü, İsveç maçının oynanacağı BJK İnönü Stadı'nda saat 17.45'de basına açık bir antrenman yapacak. Aynı akşam, Zaman Gazetesi'nin ''Yılın Sporcuları Ödül Gecesi''ne katılacak olan milliler, 5 Şubat Salı günü saat 18.00'de Ali Sami Yen Stadı'nda yapacağı çalışmayla hazırlıklarını tamamlayacak. Bu antrenmanın sadece ilk 15 dakikası basına açılacak.

KADRODA KİMLER VAR?

Emre Aşık (Ankaraspor), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Rüştü Reçber, İbrahim Kaş, Gökhan Zan (Beşiktaş), Caner Erkin (CSKA Moskova), Halil Altıntop (Schalke 04), Volkan Demirel, Uğur Boral, Gökhan Gönül, Mehmet Aurelio, Semih Şentürk (Fenerbahçe), Remzi Giray Kaçar (OFTAŞ ), Servet Çetin, Arda Turan, Hakan Kadir Balta, Mehmet Topal (Galatasaray), Mehmet Topuz, Gökhan Ünal (Kayserispor), Tümer Metin (Larissa), Serkan Kırıntılı (Ankaragücü), Emre Belözoğlu (Newcastle United), Serhat Niyazi Akın (Anderlecht), Mehmet Yıldız (Sivasspor), Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor), Yıldıray Baştürk (Stuttgart), Nihat Kahveci (Villarreal).

03.02.2008


 

Orlando Magic Hidayet'le gülüyor

NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, deplasmanda Philadelphia 76ers'ı 108-106 yenerken, milli basketbolcu attığı 23 sayıyla takımının en skorer ismi oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 35 dakika sahada kalan Türkoğlu, 2 kez kullandığı 3 sayılık atışların 1 tanesini sayıya çevirirken, 13 kez denediği 2 sayılık atışlarda ise 8 isabetle oynadı. 4 kez geldiği seberst atış çizgisinde ise tam isabetle oynayan Türkoğlu, maçı 23 sayı, 7 ribaunt ve 6 asistle tamamlayarak takımına galibiyeti getiren isim oldu.

03.02.2008


 

Mehmet Okur Jazz'ı uçurdu

Utah Jazz, deplasmanda Washington Wizards'ı 96-87 yenerken, milli basketbolcu Mehmet Okur, attığı 27 sayıyla takımına galibiyeti getirdi.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 41 dakika forma şansı bulan Okur, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda 2, 12 kez denediği 2 sayılık atışlarda ise 9 isabet çıkardı. 3 kez kullandığı serbest atışlarda da tam isabet bulan Okur, 27 sayı, 11 ribaunt ve 5 asistlik performansıyla takımının galibiyetinde baş rolü oynadı.

03.02.2008


 

G.Birliği Ganalı Addo ile anlaştı

Süper Lig'de zor günler geçiren Gençlerbirliği, Ganalı oyuncu Daniel Addo ile 3,5 yıllığına anlaştı.

Gana Premier Lig takımlarından Kessben'de transfer edilen Addo, stoper ve orta saha mevkilerinde görev yapıyor. 20 yaşındaki Ganalı futbolcu Gana Olimpik Milli Takımı'nda da forma giydi. Ganalı Daniel Addo dün akşam Ankara'ya geldi.

03.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri