Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Özgür üniversiteye destek çığ gibi

Üniversitelerdeki yasaklara karşı çıkan öğretim üyelerinin “Özgürlük manifestosu”na katılım hızla artıyor. Manifestoyu imzalayan öğretim üyelerinin sayısı 1000'i geçti. universitedeozgurluk.blogspot.com adresinde yayınlanan manifestoda, “İstisnasız her demokratik ülkede olduğu gibi üniversitelerimizde de kılık-kıyafet serbestliğinin” bütün öğrencilere tanınması gerektiğine dikkat çekiliyor.


ÖZGÜRLÜK VE BİLİMSEL ÜRETİM

Erciyes Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, bazı öğretim üyelerinin hukuken uygunsuz zeminlerde amacını aşan açıklamalar yapmasını

Bu yasak Türkiye’yi zayıflatıyor

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasına ilişkin tartışmaların Türkiye’yi dışarıda görünüm ol


  Kutan: Kaş yapayım derken göz çıkarmayın

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, başörtüsü konusunda getirilen düzenlemenin beklentilere cevap vermediğini belirterek, “Düzenleme, yasağı sadece yüksek öğrenim hakkıyla sınırlamaktadır. Biz ısrarla şunu söylüyoruz: Bu, tarihi bir hatadır. Bu, kaş yapayım derken göz çıkarmaktır” dedi.


  Başörtüsü tektipleştirilmesin

Üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılmasına yönelik Anayasa değişikliği çalışmalarını ‘’başörtüsünü tektipleştirme’’ olarak değerlendiren İnanç Platformu üyeleri, kararı başlarına geçirdikleri kesekâğıdı ile protesto etti.


  Çene altı dayatması da yanlış

Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, başörtüsü düzenlemesinin anayasada yapılmasını eleştirerek, “Nasıl bağlanacağını dayatmak, başörtüsünü yasaklamaktan daha büyük ihlâl” dedi.


  Rejim tartışmaları bilimsellikten uzak

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, ‘’Özgürlük açılımlarına karşı rejim tartışmaları başlatmak, akılcılık ve bilimsellikten uzak bir tavırdır’’ dedi.


  “Yayla’ya ceza insan haklarıyla bağdaşmıyor”

Prof. Dr. Atilla Yayla’nın İzmir’de yaptığı bir konuşmada Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılması Ankara’da protesto edildi.


  Cumhurbaşkanı Gül, Katar’a gidecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5s7 Şubat tarihleri arasında Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani’nin davetlisi olarak Katar’a resmi ziyarette bulunacak.


  Gazze için İKÖ harekete geçmeli

İHH İnsanî Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze için acilen İslâm Konferansı Örgütü’nün harekete geçmesi gerektiğini söyledi.


  Asarlık 100. Yıl İlköğretim Okulu Think.com’da

Çeşitli ülkelerdeki öğrencilere etkileşimli öğrenim araçları sağlayan bir eğitim portalı olan “www.think.com”a, İzmir ve ilçelerinden 10 okul dahil edildi.


  Özürlü çocuğu olanlara davranış eğitimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü İSÖM’ün yürüttüğü ve 0–6 yaş arası gelişimsel geriliği bulunan çocuk sahibi ailelerin ücretsiz olarak katılabileceği ‘Küçük Adımlar Erken Eğitim Programı’ kayıtları başladı.


  Doğu’da, Sibirya soğukları sürüyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Sibirya soğukları etkisini sürdürüyor. En düşük hava sıcaklığı eksi 32 dereceyle Erzurum’da ölçüldü



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri