Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Emeklilerden zam eleştirisi

Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği tarafından yapılan ortak açıklamada, son dönemde bazı ürünlere yapılan zamlar eleştirilerek, "Çay kaşığı ile verdiler, kepçe ile alıyorlar’’ denildi.

Emekli aylıklarının bu yılın birinci ve ikinci 6 aylarında yüzde 2’şerlik oranlarda arttırılmasının kararlaştırıldığı hatırlatılan açıklamada, emeklilerin harcama kalemlerinde önemli yer tutan ekmeğe, elektriğe, doğal gaza ve ulaşıma ise yüzde 20 oranında zam yapıldığı belirtildi.

Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden her ay yüzde 10 sağlık sigortası primi kesilmeye başlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ‘’500 YTL aylık alan bir emekliye 1 Ocak 2008’de yapılan yüzde 2’lik zam 10 YTL olarak yansırken, bazı ürünlere yapılan yüzde 20’lik zamlarla en az 100 YTL, yüzde 10’luk sağlık sigortası primi ile de 50 YTL emeklinin cebinden çalınmıştır. Çay kaşığı ile verdiklerini, kepçe ile geri almışlardır.

AKP Hükümeti, anlaşıldığına göre emeklileri gözden çıkarmış bulunuyor. Emeklileri muhtaç duruma getirerek, belediyelerin uyguladığı kömür ve gıda paketi kapsamına alarak, vatandaş yerine kapıkulu haline getirmeyi amaçladıkları anlaşılmaktadır.

Bütün emeklilere ve emekli sivil toplum örgütlerine sesleniyoruz: Birleşerek, gücümüzü birleştirerek, ‘bizlerin bir an önce ölmesini’ bekleyenlere gerekli cevabı vererek, ‘eli öpülecek insanlar’ haline gelmek için birlikte mücadele edelim.’’

/ ANKARA

13.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Emeklilerden zam eleştirisi

  Sanayide tıkanma sinyalleri

  Araç ruhsatları yenileniyor

  Gençlerin istihdamına prim desteği

  Dünya Bankası'ndan TEDAŞ'a 205 milyon euro kredi

  Hazine, 1,1 milyar YTL borçlandı

  İzmir’de taksilere zam

  ‘’Hamsi çok, para yok’’

  Platin fiyatları rekor düzeyde yükseldi

  İGDAŞ’ta yeni genel müdür, Bilal Aslan

  Çiftçinin yeni gözdesi, ağaçta patlıcan


 Son Dakika Haberleri