Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Araç ruhsatları yenileniyor

AB uyum çalışmaları kapsamında, trafik tescil belgeleri yenileniyor. Eski belgeleri değiştirme zorunluluğu getirmeyen uygulama ile 2 Şubat’tan sonra araç satın alan veya devir işlemi yaptıranlara yeni belgeler düzenleniyor.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, AB uyum çalışmaları kapsamında yapılacak yeniliklere trafik tescil belgelerinin değiştirilmesi de eklendi. Daktiloda iş takipçileri ya da vatandaşlar tarafından doldurulan araç ruhsatları, İçişleri Bakanlığının talimatıyla başlayan uygulama ile artık lazer yazıcılarla polis tarafından dolduruluyor.

Vatandaşı iş takipçilerinin elinden kurtaran ve yaklaşık 13 milyon araç sahibini ilgilendiren düzenleme kapsamında, Maliye Bakanlığınca bastırılan yeni belgelerin düzenlenmesine Türkiye genelinde 2 Şubat’ta başlandı. Yeni tip araç tescil ve trafik belgelerinde, ruhsat sahteciliğini önleyecek şekilde değişik güvenlik tedbirleri de bulunuyor. Üzerinde Türk bayrağı bulunan belgelerde 3 yerine 6 muayene bölümü bulunması sayesinde vatandaşlar belgelerini eskiye oranla daha uzun süre kullanabilecek. Araç tip ve onay numarası da yazılan yeni belgelerde vatandaşların T.C. kimlik numaraları veya şirketlerin vergi numaraları yer alacak.

Uygulamaya göre, eski belgelerin değiştirilme zorunluluğu bulunmuyor. Ancak araç sahipleri değiştirmek isterse ücretini ödemek kaydıyla yeni belge düzenleniyor. Elinde doldurulmamış, eski belgelerden bulunan vatandaşlar ise 29 Şubat’a kadar müracaat ettikleri takdirde ücret ödemeden, ellerindeki eski belgeleri teslim ederek yeni ruhsatlarını çıkarttırabilecek.

/ ANKARA

13.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Emeklilerden zam eleştirisi

  Sanayide tıkanma sinyalleri

  Araç ruhsatları yenileniyor

  Gençlerin istihdamına prim desteği

  Dünya Bankası'ndan TEDAŞ'a 205 milyon euro kredi

  Hazine, 1,1 milyar YTL borçlandı

  İzmir’de taksilere zam

  ‘’Hamsi çok, para yok’’

  Platin fiyatları rekor düzeyde yükseldi

  İGDAŞ’ta yeni genel müdür, Bilal Aslan

  Çiftçinin yeni gözdesi, ağaçta patlıcan


 Son Dakika Haberleri