Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Devlet çorap üretmez

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, devletin çorap, panzer üretmeyeceği gibi kayısı da satın almayacağını, bunun özel sektörün işi olduğunu söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) gerçekleştirilen istişare değerlendirme toplantısına katılan Bakan Çağlayan, Malatya’da yaptıkları incelemelerle Malatya sanayisinin ‘’MR’’ını çektiklerini ifade ederek, kayısıyı sanayileştirmek için bundan sonraki süreçte neler yapılabileceğinin konuşulması gerektiğini kaydetti.

Bakan Çağlayan, yaptığı konuşmada, ‘’Devletin kayısı alması isteniyor ancak şunu belirtmek gerekir ki, devlet çorap üretmez, devlet panzer üretmez, devlet kayısı da almaz. Bunlar özel sektörün yapacağı işlerdir. Bizler her ürünü yerinde destekleyebiliriz. Onun pazarını özel sektör oluşturur. Türkiye’nin genel ekonomik durumuna baktığımızda 2001 yılı ve öncesini kapatıp bir daha hatırlanmamak üzere bir kenara bırakıyorum. Ancak 2002 yılı sonrasındaki süreçte Türkiye çok ciddi bir ilerleme kaydetmiştir. Öncesinde Türkiye’de hormonlu bir büyüme söz konusuyken şu anda ki büyüme ve ilerleme sağlıklı ve ciddi bir ilerlemedir.’’

/ MALATYA

14.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğu’yu kalkındıracak 7 adım

  Elektronik fatura devri

  Primden 5 puan 2008 yılında indirilecek

  Devlet çorap üretmez

  İlk nükleer santral Mersin’e yapılacak

  Teşvikli illerde ‘asgari indirim’ sıkıntısı

  ABD yavaşlarsa petrol talebi azalır

  Şarapta ÖTV düştü


 Son Dakika Haberleri