Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Krizlere hazırlıklı olmalıyız

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, likidite sorunundan batıklar aşamasına gelen küresel kredi krizi sebebiyle çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Yılmaz, “Her an her şey olabilir. Her zaman bir krize hazırlıklı olmalıyız” dedi. Yılmaz, subprime krizinin patlak vermesiyle kredilerde temkinli davranmaya başlayan Türk bankalarının, küresel kredi sıkışıklığından şimdiye kadar etkilenmediğini ve vadesi gelen borçların ve sendikasyonların çevrilmesinde sorun yaşanmadığını vurguladı.

CARİ AÇIK SORUN, DİKKATLİ OLUNMALI

Türkiye’nin yüksek cari açığı kaldırabilecek bir üst seviyeye eriştiğini kaydeden Yılmaz, cari açığın sorun olduğunu ve dikkatli olunması gerektiğini kaydetti. MB Başkanı, uzun vadeli çözümün, tasarruflarla yatırımlar arasındaki dengenin sağlanması olduğunu, bunun da sosyal güvenlik gibi yapısal reformların katkısıyla yapılabileceğini söyledi.

ENFLASYONDA HEDEFİN

AŞILMASI KREDİBİLİTE SORUNU

Yılmaz, enflasyon hedeflemesinin ilk 2 yılında hedefin aşılmasının Merkez Bankası açısından ciddi kredibilite sorunu olduğunu yineledi. Yılmaz,, “Enflasyon hedefi çok iddialı ancak hedefi değiştirmek para politikasına uzun vadeli zarar verir” dedi.

Avrupa Birliği çıpasının güçlendirilmesi gerektiğini tekrarlayan Yılmaz, IMF olsa da olmasa da mali disiplinin korunmasını sağlayacak herhangi bir tedbirin MB açısından kabul edilebilir olacağını, bunun da bütçe açığı veya harcamalarına yönelik bir sınır olabileceğini söyledi.

/ İSTANBUL

20.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Krizlere hazırlıklı olmalıyız

  Dış borç 42.2 milyar dolara yükseldi

  Hazine’nin alacak listesi kabarık

  Türkiye maden zengini

  Arçelik ve Vestel devler arasında

  Otoyol ve köprülerden 39 milyon YTL geldi

  Çiftçiye destek erken ödenecek

  Sevgililer Gününde 420 milyon YTL harcandı

  Acer, pazar payını arttıracak

  Hyundai’nin hedefi 130 bin araç satmak


 Son Dakika Haberleri