Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Hyundai’nin hedefi 130 bin araç satmak

Hyundai Assan Üst Yöneticisi (CEO) Joong Geol Kim, bu yıl için 80 bin adedi ihraç edilmek üzere toplam 130 bin araç satmayı düşündüklerini bildirdi.

Hyundai’nin hafif ticari araçlar sınıfındaki modeli Starex’in yerine geçecek olan ‘’H-1’’, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

H-1’in, sınıfında bütün beklentilere cevap verecek bir model olduğunu dile getiren Kim, Türkiye’de ilk kez H-1 için ‘’7 yıl-150 bin kilometre’’ mekanik garantisi sağlayacaklarını, Türkiye otomotiv piyasasındaki rekabet dikkate alındığında kendilerinin de müşterine böyle bir avantaj sağlamayı uygun gördüklerini söyledi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Joong Geol Kim, bu yıl için hafif ticari araçta 15 bin adetlik satış, H-1’de ise 5 bin adetlik satış öngördüklerini bildirdi. Kim, Hyundai Assan’ın geçen yıl ihracatla birlikte toplam 110 bin ünite satış gerçekleştirdiğine işaret ederek, ‘’Bu yıl için 80 bini ihraç edilmek üzere toplam 130 bin araç satmayı düşünüyoruz. Bu yıl, ciromuzu 1,3 milyar dolar düzeyinde öngörüyoruz’’ diye konuştu.

Türkiye’de 7 yıl mekanik garantiyle satışa sunulan Hyundai H-1’de, standart olarak iki tarafta da sunulan sürgülü kapılar, USB ve auxiliary harici girişleri bulunan ve isteğe bağlı olarak alınabilen bluetooth erişimli radyo-cd-mp3 sistemi sunuluyor.

Güney Kore’den Türkiye’ye ithal edilen H-1’de, bir önceki motora göre yüzde 21 oranında gücü artırılıp yüzde 14 oranında yakıt tasarrufu sağlanan 170 PS gücünde 2.5 CRDi-VGT yeni dizel motor bulunuyor. Genelde 20 yaş üstü B ve C sosyo-ekonomik sınıfta yer alan kullanıcılara, KOBİ ölçekli iş sahiplerine ve küçük filo müşterilerine hitap etmesi planlanan H-1, 29 bin 500 YTL ile 39 bin 300 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Ümit Kızıltepe / İSTANBUL

20.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Krizlere hazırlıklı olmalıyız

  Dış borç 42.2 milyar dolara yükseldi

  Hazine’nin alacak listesi kabarık

  Türkiye maden zengini

  Arçelik ve Vestel devler arasında

  Otoyol ve köprülerden 39 milyon YTL geldi

  Çiftçiye destek erken ödenecek

  Sevgililer Gününde 420 milyon YTL harcandı

  Acer, pazar payını arttıracak

  Hyundai’nin hedefi 130 bin araç satmak


 Son Dakika Haberleri