Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kötümser olmayın

İtalyan gazetelerinin dediği gibi Fenerbahçe bu sezon sahasında Avrupalı rakiplerini ezme alışkanlığını korudu. CSKA Moskova, PSV Eindhoven ve FC İnter'in ardından Sevilla da Şükrü Saracoğlu'dan yenilgiyle ayrıldi. Kimse 3-2'lik galibiyete burun kıvırıp, ‘rövanşta 5 gol yer ’şeklinde kötümserlik yaymasın. Çünkü Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk defa 2. tura çıkmasına karşılık, son iki yılın UEFA şampiyonu olan Sevilla'ya 3 golle yenip, rövanş için avantaj sağlaması büyük bir başarıdır. Bu tip ikili maçlarda gol yemeden galip gelmek en iyi sonuçtur ama deplasmana avantajlı gitmek de rakibe korku ve panik yaşatır.

Fenerbahçe bu sezon tam bir Avrupalı gibi oynamaya çalışıyor. Savunma ve orta sahada topa iyi basıyor. Presi zamanında yaparak, alan daraltmayı öğrenmeye başladı. Tek forvetini kanatlardan getirdiği toplarla besleyerek gol pozisyonlarına giriyor. Sevilla karşısında bu kanat organizasyonlarından birkaçı biraz da beceriksizlik yüzünden golle sonuçlanmadı. Ancak, oynanan futbol Saraçoğlu tribünlerine keyif ve mutluluk veriyor. Bu sezon hiçbir Avrupa maçında yenilgi yüzü görmemesi hem futbolcuları, hem de taraftarlara güven veriyor.

Şampiyonlar Liginde 2. tur maçlarına baktığımızda tek süprizi Sevilla'yı yenen Fenerbahçe yaptı. Diğer karşılaşmalarda favori takımlar istediği sonuçları aldılar. Halbuki Avrupa'da bu maçın Sevilla açısından çok kolay kazanılacak bir maç olarak görülüyordu. Zico ve öğrencileri bu tahminleri boşa çıkardı. Fenerbahçe bu galibiyetlerle birlikte kasasını da doldurmaya devam ediyor. 2. tura çıktığı için UEFA'dan 2,5 milyon Euro kazanan temsilcimiz, Sevilla galibiyeti ile birlikte 600 bin Euro daha almayı haketti.

Zico'yu "stajyer antrenör" olarak gören Türk medyası şimdi Brezilyalı çalıştırıcının gelecek sezon da Fenerbahçe'de kalması için kalem oynatmaya başladı. Sezon sonu şartlar ne olur bilinmez ancak şu gerçek ortada duruyor. Fenerbahçe Avrupa'da ne kadar çok tur atlarsa, Zico'nun talipleri de o kadar çok artacak. Şimdiden birçok İspanyol ekibinin kendisiyle çalışmak için zemin yokladığını biliyoruz..

Zico'yu, Gökhan Gönül'den sonra Uğur Boral'ı da takıma kazandırdığı için tebrik etmek gerekir. Gökhan artık takımın as oyuncularından biri oldu. Yerinde hiç sırıtmıyor. Sahada olağanüstü bir mücadele örneği veriyor. Takımın en güvenilir isimlerinden biri oldu. Geçen sezonu yedek kulübesinde geçiren Uğur Boral ise çok çalışarak formayı kaptı ve kendini tribünlere sevdirmeyi bildi. PSV, CSKA ve Sevilla maçlarındaki başarılı mücadlesini asist ve gollerle süslemeyi bildi. Fizik ve kondisyonunu verimli kullandığı taktirde rakip beklerin en korktuğu futbolcu olacaktır. Sevilla'nın ünlü sağbeki Alves'i ne kadar zor durumda bıraktığını herkes gördü. Akıllı oynarsa kendisinin kazanacağını bilmeli..

Erol DOYURAN

22.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İSPANYA ŞOK YAŞIYOR

  F.Bahçe tura inanıyor

  Taraftar güveniyor

  Roberto Carlos kupada oynayacak

  Savunmada Edu paniği

  Kötümser olmayın

  Beşiktaş Denizli'de galibiyet arıyor

  İtalyan medyası: F.Bahçe avantajlı


 Son Dakika Haberleri