Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

KALLİ AVRUPA'DA YOK

Alman teknik adam, G.Saray'ın bu sezon Avrupa Kupası maçlarındaki özlenen performansı için çare olamadı. Sarı-kırmızılılar Feldkamp yönetiminde bu sezon çıktığı 10 Avrupa Kupası maçında 4 galibiyet, 4 yenilgi ve 2 beraberlik alırken, önemli maçlarda varlık gösteremedi.

Türkiye'nin futbolda Avrupa kupaları geçmişinde en başarılı ekibi olan, UEFA ve Süper Kupa sahibi Galatasaray'ın son yıllardaki düşüşüne, Alman teknik adam Karl Heinz Feldkamp da çare olamadı. Galatasaray'da sezon başında teknik direktör Erik Gerets'in yerine göreve getirilen ve önemli transferlerle kadrosu güçlendirilen Karl Heinz Feldkamp, Turkcell Süper Lig'deki başarılı performansına karşın, UEFA Kupası'nda düş kırıklığı yarattı. Sarı-kırmızılı takımın bu sezon UEFA Kupası'nda sergilediği futbol eleştiriler alırken, Bayer 04 Leverkusen'e deplasmanda 5-1 gibi farklı bir skorla yenilerek elenilmesi eleştirileri özellikle Feldkamp üzerinde yoğunlaştırdı.

GRUPTAN ŞANSLI ÇIKIŞ

UEFA Kupası eleme turunda Hırvat Slaven Koprivnica ve 1. turda İsviçre tepsilcisi Sion'u geride bırakarak 2. tur gruplarına kalmayı başaran sarı-kırmızılı takım, bu bölümde beklenenden çok uzak bir performans sergiledi. Grupta yaptığı 4 maçta yalnızca 1 galibiyet alabilen sarı-kırmızılı ekip, büyük önem taşıyan son maçında grup sonuncusu Avusturya'nın Austria Wien takımını dahi kendi evinde yenemezken, gruptan çıkmayı garantilemiş Fransız temsilcisi Bordeaux'nun, genç oyuncularıyla Yunan takımı Panionios'u deplasmanda yenmesi sonrası, büyük bir şans sonucu 3. tura kalmayı başardı. Eleme maçlarının dışında rakiplerine karşı sürekli zorlanan Galatasaray'ın bu durumuna Alman çalıştırıcı çözüm bulamazken, 5-1'lik farklı Bayer 04 Leverkusen mağlubiyetiyle elenilmesi de tüm hayalleri sona erdirdi.

AVRUPA'DA 8 YIL SONRA 5 GOL

Galatasaray, Bayer 04 Leverkusen mağlubiyetiyle, Avrupa kupalarında yaklaşık 8 yıl sonra kalesinde 5 gol birden gördü. Şampiyonlar Ligi'nde 1999-2000 sezonunda mücadele ettiği (H) Grubu'nda İngiliz ekibi Chelsea'ye İstanbul'da 5-0 yenilerek tarihi bir hezimete uğrayan Galatasaray, 8 yıl sonra bu kez Bayer 04 Leverkusen'e 5-1 yenilerek, benzer bir duruma düşmekten kurtulamadı. Galatasaray, Türkiye'de ise en son 24 Ocak 2004 tarihinde Çaykur Rizespor'a Türkiye Kupası maçında 5-0 yenilmişti.

KALLİ'NİN AVRUPA KARNESİ

Karl Heinz Feldkamp, Galatasaray'ın başında bu sezon çıktığı toplam 10 Avrupa Kupası maçında 4 galibiyet, 4 yenilgi ve 2 beraberlik yaşadı. Rakip filelere toplam 18 gol atıp, kalesinde 16 gol gören Galatasaray'ın, 4 galibiyetinden 3'ünü 2. ön eleme turu ile 1. turdaki maçlarında alması dikkat çekti

23.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KALLİ AVRUPA'DA YOK

  G.Saray 5 günde 2 derbi oynayacak

  Hakemleri MHK atayacak

  Başbakandan yeni stat desteği

  Beşiktaş yönetimi ibra edilecek mi?

  F.Bahçe Kadıköy'de Bursa'yı ağırlıyor

  FIFA Başkanı Moldova'ya gidiyor

  Tokat'ta güreş şöleni başladı

  Hezimetin nedeni

  Her takıma lazım


 Son Dakika Haberleri