Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Üreticinin gözü havada

Küresel ısınmayla birlikte değişen iklim şartları narenciye üreticilerini olumsuz etkilerken, hava tahminlerini yakından takip eden sebze-meyve ihracatçılarının, önümüzdeki günlerde havaların ısınmasıyla üretimin ve ihracatın yeniden artacağından umutlu olduğu belirtildi.

Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, bu yıl sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesinin özelikle yaş sebze ve meyve üretimini olumsuz yönde etkilediğini bildirdi.

Özellikle Adana bölgesinde yüzde 30 civarında ürün kaybının yaşandığını ifade eden Kaçmaz, bu sebeple yılın ilk aylarında ihracatta düşüş yaşandığını söyledi.

Tüm olumsuz hava şartlarına rağmen 2008 yılından umutlu olduklarını, sıcaklık değişikliklerinin üretimi ve ihracatı yakından etkileyeceğini, bu nedenle hava tahminlerini yakından takip ettiklerini anlatan Kaçmaz, şunları kaydetti:

‘’İhracatçılar olarak hava tahminlerini yakından takip ediyoruz. Öngörüldüğü gibi havalar giderek ısınmaya başlarsa üretimde artış bekliyoruz. Şu anda aldığımız hava tahmini raporlarına göre bundan böyle havalar giderek ısınacak. Bu da üretimde artış demek. Üretimin artmasının yanı sıra hava sıcaklıklarındaki artış ulaşımda da kolaylık sağlayacak. Bu yıl sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle narenciye gibi önemli ihracat kaleminde üretim düşüşü yaşandı. Bütün bu eksikliklere rağmen, son bir aylık verilere de baktığımızda yine ihracatta bir miktar artış olduğunu da görüyoruz. Genel anlamda bu yıldan umutluyuz. Önümüzdeki günlerde de ihracatın artarak devam edeceğini bekliyoruz.”

/ ADANA

25.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Helâl gıda, ihracatı arttırır

  Üreticinin gözü havada

  İhracatçılar temkinli

  Faizler 3-4 puan yukarıda

  THY, 19 milyon 700 bin yolcu taşıdı

  ABD ambargosu ihracatçı yaptı


 Son Dakika Haberleri