Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İhracatçılar temkinli

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, her şeyin toz pembe olmadığını, ekonomik anlamda son günlerde bazı sıkıntıların yaşandığını, ancak, panik yapmadan çözüm önerilerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Satıcı, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından düzenlenen ‘’Ulusal Turunçgil Konseyi’’ kokteyline katılmak üzere geldiği Adana’da yaptığı açıklamada, 2008 yılı için 125 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini, bu hedef kapsamında ihracatçıların kendisini organize etmeye çalıştığını bildirdi.

Uluslararası piyasalardaki çalkantılar ve Türkiye gündemindeki sıcak gelişmelerle ekonomik alanda da zaman zaman sıkıntı yaşanabildiğine dikkati çeken Satıcı, özellikle ABD’deki finans piyasalarının küresel piyasalarda bir stres oluşturduğunu, bunun Türkiye’yi de etkilediğini ifade etti.

Satıcı, herkesin sabırlı ve rehavete kapılmadan yoluna devam etmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

‘’Her şey toz pembe değil. Ekonomide sorunlar var. Ancak, panik yapmamak gerekir. 2008 yılı için koymuş olduğumuz hedefler belli. Bu hedeflere doğru giderken ‘sorunlarım var’ demekten ziyade ‘çözümlerim var’ demek gerekiyor. Biz her sorunun yanına çözüm koyarak yolumuzu açmaya çalışıyoruz. Rehavete kapılmadan ama panik de yapmadan yolumuza devam etmek zorundayız.’’

Uluslararası piyasaları yakından izlediklerini, ihracatçılar olarak Türkiye’nin küresel yüzü olduklarını ifade eden Satıcı, ‘’Küresel piyasalara 107 milyar gibi ihracat, 170 milyar dolar ithalat onuruyla entegre olmuş Türkiye’nin ana gövdesiyiz’’ dedi.

/ ADANA

25.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Helâl gıda, ihracatı arttırır

  Üreticinin gözü havada

  İhracatçılar temkinli

  Faizler 3-4 puan yukarıda

  THY, 19 milyon 700 bin yolcu taşıdı

  ABD ambargosu ihracatçı yaptı


 Son Dakika Haberleri