Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faizler 3-4 puan yukarıda

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Merkez Bankası’nın bütün riski piyasalara ve hükümete bıraktığını belirterek, "Bana göre, faizler şu an hala en az 3-4 puan yukarıda’’ dedi.

Türkiye’de rejim tehlikesi olduğuna ilişkin bazı değerlendirmeler olduğunun hatırlatılması üzerine Gedikli, AKP’nin yeni iktidara gelmediğini, 6 yıldır tek başına iktidarda bulunduğunu söyledi.

CHP’nin yapıcı muhalefet yapmadığını savunan Gedikli, şöyle konuştu: "Altı Ok’tan biri halkçılık. Ama o halkçılık adeta halka rağmen halkçılık. Halbuki halk için halkçı olmak gerekir. Altı Ok’tan bir tanesi de devletçilik ilkesi. Ama bakıyorsunuz ki bir taraftan devletçilik ilkesi var, bir taraftan da ‘Biz özelleştirmeye karşı değiliz’ diyorlar. Özelleştirmeyi benimsemiş durumdalar. Parti programlarında da var bu. Bazı çekinceleri var sadece. Yani bunlar çelişmiyor mu? Bir taraftan devletçilik ilkesi, bir taraftan özelleştirmeden yanayız gibi yaklaşımlar, açıklamalar birbiriyle çelişmiyor mu? CHP ideolojik bir muhalefet yapıyor. Bu, Türkiye ve dünyada değişen siyaset parametreleriyle de uyumlu değil. Yani ideolojik siyaset, ideolojik muhalefet aslında kendi ufuklarını daraltıyor. Para politikalarında geçmişte yapılan hataların bedelini milletimize ödetmemeliyiz. Bana göre, faizler şu anda hâlâ en az 3-4 puan yukarıda. 3 yıldan beri de yüzde 10 civarında bir reel faiz söz konusu. Dünyada global likidite şartlarının çok iyi olduğu son yıllarda, Türkiye’de de faiz oranlarının çok daha aşağılarda olması lazımdı. Şu an da daha düşük bir faiz zamanı.’’

/ ANKARA

25.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Helâl gıda, ihracatı arttırır

  Üreticinin gözü havada

  İhracatçılar temkinli

  Faizler 3-4 puan yukarıda

  THY, 19 milyon 700 bin yolcu taşıdı

  ABD ambargosu ihracatçı yaptı


 Son Dakika Haberleri