Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Matematik korkusu nasıl aşılır?

İzmir Milli Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, Türkiye’de ciddî bir matematik korkusu, kaygısı olduğunu belirterek, ‘’Bunu aşmamız lâzım’’dedi.

Aydoğan, okul yönetimlerinin de katkısıyla birkaç aylık çalışma sonrasında tamamen özgün olan ve eğitim kurumlarında başarının artırılmasını hedefleyen bir proje geliştirdiklerini bildirdi.

Aydoğan, ‘’Başarıyı Artırma Projesi’’ adı altında şehirdeki bütün ilköğretim ve liselerde uygulamaya sokulan çalışmaya göre, sınavların ardından zümre öğretmenlerinin bir araya gelerek, hangi soruda hangi oranda başarısızlık bulunduğunu belirlediklerini ve o konuya odaklandıklarını belirtti.

Belirli aralıklarla yapılan analiz sonuçlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildiğini ifade eden Aydoğan, şöyle devam etti:

‘’Şu anda biz İzmir’de matematikte öğrencilerimiz hangi aşamada başarılılar, bunu biliyoruz. Üç ay önce hangi aşamada başarılılardı, 3 ay sonra hangi aşamaya çıktılar. İzmir’deki öğrencilerin ortalaması 10 sorudan kaçını biliyor, bunu şu anda biliyoruz. Bu tamamen müdürlükteki arkadaşlarımız ve okul müdürleriyle birkaç aylık çalışmamızın sonucudur. Şu anda bunu uyguluyoruz.’’ Projeyle bütün sınıflarda başarıda gözle görülür somut bir artışın olacağını ifade eden Aydoğan, bazı öğretmenlerin alışkın olmadıkları için ilk plânda yaptıkları sınavların sorgulanmasına şaşırdıklarını, ancak bunun yönetmelikte de bulunan bir çalışma olduğunu söyledi.

TÜRKİYE ORTALAMASI DÜŞÜK

Projede spesifik olarak matematik derslerinde görülen bir durumun dikkat çektiğini belirten Aydoğan, şunları kaydetti:

‘’Matematikte, Türkiye ortalaması düşük. Spesifik olarak bu konuda Türkiye’de ciddî bir geri durum var, matematik korkusu, kaygısı var. Türkiye olarak bunu aşmamız lazım. İzmir’de bütün ilçelerde matematik öğretmenleri bir araya geliyorlar. Bunu her ilçe boyutunda aşmanın yol ve yöntemlerini aralarında değerlendirip uyguluyorlar. Öğrencilerimizde matematik korkusu var ve bunu yenmemiz gerekiyor. Bu ülke genelinde ve İzmir’de de söz konusu. Biz bu proje çerçevesinde zümre öğretmenlerini kafa yorar duruma getirdik. Bunu tartışıyorlar ve okullarımızda matematik korkusunu yenme çabası içindeler.’’

/ İZMİR

29.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yasakçılıkta YÖK’ün yerini ÜAK aldı

  28 Şubat sürüyor

  CHP’nin yeni hedefi YÖK Başkanı

  Rantiye kazandı, Türkiye kaybetti

  Türkiye Savunma Bakanı: Askerlerimiz birlikte çalışıyor

  ABD karma eğitimi terk ediyor

  Şehitler duâlarla

  Baird: Türkiye kararlı olursa üye olur

  Öğrenci servisi devrildi: 16 yaralı

  Fizik tedaviyle hayata tutundular

  Merada toplu konut yükselecek

  Hayırsever işadamı öğrencileri bilim adamlar buluşturuyor

  Havada yolcu hedefi 130 milyona ulaşmak

  Matematik korkusu nasıl aşılır?

  Hızlı verilen kilo aynı hızla alınıyor

  Kızamık virüsü 2010’a kadar yok edilecek

  Sofradan doymadan kalkın

  Sadaka taşlarından ekrana


 Son Dakika Haberleri