Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

‘Kıdem tazminatı fonu’ işçileri ikiye böldü

Kıdem tazminatları için fon oluşturulması kararı işçi sendikalarını ikiye böldü. Türk-İş, ‘’Mevcut düzenleme değişirse genel greve gideriz’’ diyor. Hak-İş ise fonun özel sektörde çalışanlar için olumlu bir adım olacağı görüşünde.

Hükümet, işsizlik sigortası fonu gibi kıdem tazminatı fonu oluşturmak istiyor. Fonda para işverenden yapılacak kesintilerle birikecek. İşverenin iflas etmesi durumunda dahi çalışan kıdem tazminatı alabilecek. Çünkü biriken para işverenin değil, fonun kontrolünde olacak. Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, “Genel Kurul kararımız ne diyor: Kıdem tazminatına dokunulması genel grevi gerektirir. Kararını aldık, biz ona göre hareket ederiz” dedi. Hak-İş ise fonun işçiler için avantaj olacağı görüşünde. Ancak Hak-İş Başkanı Salim Uslu’ya göre fonun nasıl yönetileceği önemli. Uslu, “Bence bağımsız bir fon yönetimi özellikle işçi örgütlerinin yönetime katıldığı bir yönetim başarılı olabilir. Devletin insiyatifinden çıkmış bir fon yönetimi başarıyla bunu işletebilir” diye konuştu. Kıdem tazminatını da içeren istihdam paketinin bu hafta Başbakanlığa sunulması bekleniyor.

Kıdem tazminatı yük oluşturmuyor

Türk-İş Araştırma Müdür Yardımcısı Enis Bağdadioğlu, işveren kaynakları temel alınarak yapılan hesaplamanın, kıdem tazminatının işletmeler üzerinde abartıldığı ölçüde bir yük oluşturmadığını ortaya koyduğunu savunarak, ‘’İşverenlerin verilerine göre, 2006 yılı itibariyle iş gücü maliyetinin sadece yüzde 4,9’unu kıdem tazminatı ödemesi oluşturmaktadır. Kıdem tazminatının satış hasılatı içindeki payı ise binde 3 civarındadır’’ dedi.

/ ANKARA

05.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sanayide göstergeler kötüleşiyor

  2,4 milyar dolarlık özelleştirme borca gitti

  Enflasyon mağdur ediyor

  Enerji ve gıdada risk sürüyor

  Elektriğe cepten 1,3 milyar YTL ödedik

  Otomatik tarife Temmuz’a kaldı

  ‘Kıdem tazminatı fonu’ işçileri ikiye böldü

  Kamu alacaklarında uzlaşmada son gün 31 Mart

  Terziler giysi daraltarak geçiniyor

  LPG’li araç satışına yasak

  Yargıdan Petkim özelleştirmesine vize

  Tekel için iptal dâvâsı

  KİT’lerin görev zararı katlandı

  TÜSİAD'dan Türkiye'nin tanıtımı raporu


 Son Dakika Haberleri