Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyon mağdur ediyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu “yılın ilk altı ayı için memur maaşlarına yapılan zammın Şubat ayı itibariyle resmî enflasyon rakamları karşısında bile eridiğini'' söyledi.

Memur konfederasyonları, ‘’memur maaşlarına yılın ilk 6 ayı için yapılan zammın Şubat ayı itibariyle enflasyonun gerisinde kaldığını’’ belirterek, bu konuda tedbir alınmasını talep ettiler. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, ‘’Resmi enflasyonla hayatın içindeki enflasyonun farklı olduğunu hep söyledik. Şimdi resmi enflasyon rakamıyla hükümetin beklentileri de birbirini tutmaz oldu. Bu emekçilerin daha da yoksullaşmasına sebep oluyor. Bundan sonraki süreçte bu tabloya karşı sesimizi yükselteceğiz’’ dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da ‘’yılın ilk 6 ayı için memur maaşlarına yapılan zammın Şubat ayı itibariyle resmi enflasyon rakamları karşısında bile eridiğini’’ söyledi. Memur maaşlarına yapılan zammın sadece kira ve yakıtta gerçekleşen fiyat artışlarının bile çok ‘’uzağında kaldığı’’ görüşünü dile getiren Aksu, ‘’Enflasyonun artısının memurlara yansıtılmasını talep ediyoruz. Temmuz ayı beklenmeden enflasyon farklı memurlara ödenmeye başlanmalıdır’’ dedi.

’ENFLASYON KARŞISINDA

KORUMA SAĞLANMALI’’

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, ‘’hükümetin enflasyon hedefinin geçen 2 yılda şaştığını, bu yıl da benzer bir durumun yaşanacağının ortaya çıktığını’’ savundu. Hedef enflasyona göre yapılan maaş artışlarının ikinci, üçüncü ayda eridiğini ifade eden Yokuş, ‘’Tutmayan enflasyon hedefleri memurları mağdur etmeye devam ediyor. Böyle bir yöntemle memurun, dar gelirlinin ezilmemesi mümkün değil. Bu uygulamadan vazgeçilerek ‘enflasyon refah payı’ uygulaması hayata geçirilmeli. En azından büyümeden memurlara da pay verilerek enflasyon karşısında bir koruma sağlanmalı’’ diye konuştu.

EMEKLİLERDEN İYİLEŞTİRME TALEBİ

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli aylıklarına yapılan 6 aylık zammın enflasyon karşısında 2 ayda ‘’eridiğini’’ ifade ederek, iyileştirme talebinde bulundu. Enflasyon rakamının emekli aylıklarına yapılan zammı geride bırakması nedeniyle aylıklarda iyileştirme ihtiyacı doğduğunu belirten Ergün, ‘’Yılın ikinci ayında enflasyonun altında kalan aylıklarımıza ek bir iyileştirme yapılması gerektiği son derece açıktır. Aksi takdirde enflasyon canavarı bütün emekli, dul ve yetimleri daha 4 ay boyunca inletmeye devam edecektir ki, bunu ne bizler ne de hükümet arzulamayacaktır. Çünkü bunun adı olsa olsa sosyal yıkım olur’’ dedi.

/ ANKARA

05.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sanayide göstergeler kötüleşiyor

  2,4 milyar dolarlık özelleştirme borca gitti

  Enflasyon mağdur ediyor

  Enerji ve gıdada risk sürüyor

  Elektriğe cepten 1,3 milyar YTL ödedik

  Otomatik tarife Temmuz’a kaldı

  ‘Kıdem tazminatı fonu’ işçileri ikiye böldü

  Kamu alacaklarında uzlaşmada son gün 31 Mart

  Terziler giysi daraltarak geçiniyor

  LPG’li araç satışına yasak

  Yargıdan Petkim özelleştirmesine vize

  Tekel için iptal dâvâsı

  KİT’lerin görev zararı katlandı

  TÜSİAD'dan Türkiye'nin tanıtımı raporu


 Son Dakika Haberleri