Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kale yine yabancıların

Futbol Federasyonu'nun dünyada bir ilke imza atarak, 1994 yılında ''kaleci antrenörlüğü kursu'' açması ve kulüplere de kaleci antrenörü bulundurma zorunluluğu getirmesi, Türk kalecilerin önünü açmaya yetmedi.

Rasim Kara'nın, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in yardımcılığını yaptığı 1994 yılında, yaşanan Türk kaleci sıkıntısı nedeniyle geliştirdiği proje ile kaleci antrenörlüğü kursu başlatıldı. Bu kursu tamamlayanlara da kaleci antrenörlüğü belgesi verildi. Proje doğrultusunda federasyonun çıkardığı yönetmelikle, kulüplere de kaleci antrenörü çalıştırma zorunluluğu getirildi.

YABANCILARIN LİSTESİ

Bu sezon, 12 takım kadrosunda yabancı kalecilere görev verdi. Halen Turkcell Süper Lig takımlarından Vestel Manisaspor (MartinezKolombiya), İstanbul Büyükşehir Belediyespor (HasagiçBosna Hersek), Kasımpaşa (Khalid SnouhHollanda), Sivasspor (PetkoviçAvustralya), Kayserispor (IvankovBulgaristan), Denizlispor (SouleymanouKamerun), Trabzonspor (JeffersonBrezilya), Konyaspor (DamirSlovenya), Ankaraspor (SeneckySlovakya), Bursaspor (VegaVenezüella), Gençlerbirliği (PeriçŞili), Çaykur Rizespor (GonzalesKolombiya) kadrolarında yabancı kaleci bulunduruyor.

05.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fenerbahçe çeyrek finalde

  İşimiz şimdi daha zor

  Kale yine yabancıların

  Doping testine en çok Arda Turan girdi

  Kupada kuralar bugün çekiliyor

  Yılın en iyileri seçildi

  F.Bahçe potada Aris'i konuk ediyor

  All-Star 23 Mart'ta

  Sivas, Rus Saturn'le özel maç yapıyor

  Trabzon'u yaşamak


 Son Dakika Haberleri