Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘El Kaide, Abbas’ın palavrası’

Hamas liderlerinden Fevzi Barhum, Gazze Şeridi’ne El Kaide’nin sızdığı iddialarını kesin dille yalanladı. Barhum, “Bunları, Gazze’deki eski güvenlik güçlerinden aldıkları uydurma bilgilerle (Filistin Devlet Başkanı Mahmud) Abbas ve (Enformasyon Bakanı Riyad) Maliki uyduruyor” dedi.

“Bu söylentilerin iftira olduğunu” kaydeden Barhum, Arap ülkelerinden de İsrail’deki büyükelçilerini geri çekmelerini istedi.

Barhum, “Bu, buradaki (Abbas’a bağlı) eski güvenlik güçlerinden kaynaklanan bir iddia. Abbas ve Maliki de onların bu iddialarını dile getirdi. Biz, bu iddiaları araştırdık ve kaynağını bulduk. Böyle bir şey yok” dedi.

Barhum, “Hamas’ın adresi belli” sözleriyle kimsenin iç işlerine karışmasına müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini vurguladı, bunun için de başarılı olduklarını ifade etti. Barhum, “İsrail durmadan İran ve Suriye’nin Hamas’a yardım ettiği, silâh sağladığı iddialarını ortaya atıyor. ABD Dışişleri Bakanı (Condoleezza) Rice ile İsrail Dışişleri bakanı Tzipi Livni’nin görüşmesinde de ‘Mısır yoluyla Gazze Şeridi’ne silâh sokuluyor’ denildi. Ne İran, ne de Suriye Hamas’a yardım ediyor. Barhum, ayrıca şunları belirtti: “Bizden ne bekliyorlar, beyaz bayrağı alıp ortaya çıkmamızı mı? Asla... Biz bayrağı böyle teslim etmeyiz. Direnişe devam edeceğiz. Olmert ve Abbas 8 kez görüştü de ne oldu, görüşmeci ekipleri 25 kez bir araya geldi, bir fayda mı sağladı Filistin halkı için. Batı Şeria’da bir tane bile askeri kontrol noktası kaldırılmadı. Her gün Hamas’ın elemanlarını Batı Şeria’da topluyorlar. Ama biz buradayız ve direnişimizi sürdüreceğiz.”

/ GAZZE

11.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşgale her ay 12 milyar dolar

  Zapatero’nun buruk zaferi

  Lübnan’da seçim yine ertelendi

  ‘El Kaide, Abbas’ın palavrası’

  Hollanda’ya ‘çifte minareli’ cami

  Mısır’da, İhvan gösteri yaptı

  Bedevi istifa çağrılarını dinlemedi

  Cheney geliyor

  İsrail, yeni bir intifada beklemiyor

  KKTC, İsrail’de ticaret ofisi açacak

  Çin’e 29 km’lik köprü yapılacak

  Müslümanlardan zorunlu yüzme derslerine tepki


 Son Dakika Haberleri