Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sendikalar eylem hazırlığında

İşçi ve memur örgütleri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’na karşı hafta boyunca bir dizi eylem düzenleyecek. Türk-İş önderliğindeki konfederasyonlar sosyal güvenlik reformuna yönelik ortak eylem kararı almak için bir araya geliyor.

Türk-İş’in eylem takvimine göre yarın iş bırakma eylemi, tasarının Genel Kurulu’nda görüşüleceği gün ise Meclis’e yürünmesi kararlaştırılmıştı.

Emek Platformu bileşenleri, Türk-İş’in çağrısıyla, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’na karşı, eylemleri ortaklaştırmak için bir araya geldi. Türk-İş, platform bileşenlerine birer yazı göndererek Emek Platformu’nu bugün saat 15.00’da Türk-İş Genel Merkezi’nde toplantıya çağırdı.

Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun aldığı ve iş bırakmayı da içeren eylem takvimini platform bileşenleriyle paylaşacak Türk-İş, bu eylemleri ortaklaştırmak ve eylem takvimini netleştirmek için destek isteyecek.

DİSK: EYLEMİN ETKİSİ DAHA FAZLA OLACAK

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türkİş’in eylem kararının, 8 örgütle bir eylem takvimi kararlaştırdıkları döneme denk geldiğini söyledi. Türk-İş’in içinde olacağı bir eylemin etkisinin daha da fazla olacağını vurgulayan Çelebi, mücadelenin başarılı olabilmesi için tüm emek ve meslek örgütlerinin katkılarına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’nın Türkiye’yi bir kaosa sürüklediğini öne süren Çelebi, “Buna karşı her türlü girişimin yanında olup, katkı vermeye, ortaklaşmaya hazırız. Önemli olan emeğin haklarının korunmasıdır” dedi.

HAK-İŞ: EMEK PLATFORMU

TAŞERON DEĞİL

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ise öncelikle Emek Platformu’nun olup olmadığının tartışılması gerektiğini ifade ederek, “Emek Platformu, herkesin ihtiyaç duyduğunda çağıracağı, taşeron olarak kullanılacak bir yapı değil. Platformun yoluna devam etmesi için herkesin katkı koyması lazım” diye konuştu.

KAMU-SEN: KARARLILIĞI GÖSTERMEK LÂZIM

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, konfederasyonlarının genel kuruluna kısa bir süre kaldığını ve süreçte ne kadar etkin katılım sağlayabileceklerini değerlendireceklerini belirterek, “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’yla ilgili kararlığı göstermek lazım. Ortaya çıkan bir kararlılık varsa, samimi bir şekilde ortaya konulursa bizim de katkımız olabilir” diye konuştu.

KESK: EYLEM REKABETİNE GİRMEYECEĞİZ

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da kendilerinin de içinde olduğu bazı emek ve meslek örgütlerinin önümüzdeki hafta bir dizi eylem kararı aldığını hatırlatarak, yeni kararları dikkate alarak bir eylem rekabetine girmeyeceklerini söyledi. Tombul, “Biz de benzer eylemler belirlemiştik. Bundan sonra KESK olarak eylemlerin ortaklaşması için çaba harcayacağız. Bu konuda katkıya hazırız” dedi.

MEMUR-SEN: KATKIYA HAZIRIZ

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, başından beri eylemlerin Emek Platformu çatısında planlanmasını istediklerini söyledi. Platform bünyesindeki değerlendirmelerin daha faydalı ve etkili olacağını dile getiren Aksu, “Böylesi bir çaba için her türlü katkıya hazırız” diye konuştu.

Türk-İş Başkanlar Kurulu, bugün illerde kitlesel basın açıklamaları, yarın “iş bırakma” eylemi, tasarı TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlandığı gün ise sendika yöneticilerinin ve temsilcilerinin Ankara’da bulunması ve TBMM’ye yürünmesini kararlaştırmıştı. Ancak eylem programını Emek Platformu ile birlikte gerçekleştirme düşüncesi sebebiyle bu tarihlere sonuç bildirisinde yer verilmemişti.

BAKAN ÇELİK’TEN SENDİKALARA TEPKİ

Çalışma Bakanı Faruk Çelik ise sendikaların, yasadaki avantajları işçiye yanısıtmadığını savunuyor. Çelik, “İstenen düzenlemeler aslında yasanın içinde var, fakat arkadaşlar şu anda mevcut kendi yasalarından baktıkları için buradaki avantajları görme şansları yok. Bir aylık prim ödeyen SSK’lı vatandaşımız, işçimiz sağlıktan istifade edecek. Bu boyutunu neden işçilere anlatmıyorlar. O kadar artılar var ki... Bunu sağa sola çekip havayı bulandırmanın bir anlamı yok” dedi.

/ ANKARA

11.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asker-CHP tartışması büyüyor

  Egesel'den Çölaşan'a

  Eski savcıya 301’den soruşturma

  Gül, İKT Zirvesi için Senegal’e gidecek

  AB üyeliğinde geriye gidiş yok

  MEB’den AB’ye tanıtım kitabı

  Sendikalar eylem hazırlığında

  Yasakçılar suç işliyor

  Dokunulmazlıklar haftaya görüşülecek

  Mehmetçiğe süper araçlar geliyor

  OKS startı verildi

  Hac başvuruları yarın başlıyor

  Sınırdaki mayınlar ihaleyle temizlenecek

  DTP’li Buldan hakkında soruşturma

  Helikopter pistli hastane zaçılacak

  Hekimler yol ayrımında

  Mardin’de toplumsal barış projesi

  Doğuda 50 köy yolu hâlâ kapalı

  Şehitlikler çiçeklerle donatıldı

  Kızılırmak'ı kirletenler ağır ceza ödeyecekler

  LPG’li oto yandı, sürücü kurtuldu

  Cep telefonu spor eğitmeni olacak

  İzmir’de kadın danışma merkezi

  Küresel ısınmaya karşı orman rehabilitasyonu

  Nanoteknolojiyle Harvard’ın kapısını araladı

  İstanbul’da elektrik kesintisi

  Evlilik özen ister


 Son Dakika Haberleri