Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Güneydoğuya 12 milyar dolar

Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin bir süredir üzerinde çalıştığı Güneydoğu Anadolu’ya yönelik çözüm paketini New York Times’a açıkladı. Erdoğan buradaki vatandaşların hayat standardını yükseltmek için 12 milyar dolar bütçe ayıracaklarını belirtti.

Habere göre, 5 yılda, bölgede 2 büyük baraj ve su kanalları inşa edilecek, yeni yollar yapılacak ve Suriye sınırındaki mayınlar da temizlenecek. Hükümet, bu sayede Güneydoğu’da istihdamı artıracak. Erdoğan gazetedeki demecinde, “Ülkenin batısında gördüğümüz her şeyi, doğuda da görebileceğiz” dedi.

SINIR İLLERE VERGİ MUAFİYETİ

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen dün ekonomi ile ilgili 5 bakanın toplanarak, bu konuyu masaya yatırdığını açıkladı. Buna göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ağırlıklı olmak üzere sınırdaki 15 il, gelir ve kurumlar vergisinden 10 yıl boyunca muaf tutulacak. Bütün yatırımcılar için aynı şekilde uygulanacak bu teşvik ile yatırım ikliminin iyileşmesi ve göçün önlenmesi amaçlanıyor.

YIL SONUNA KADAR MECLİS’E GELECEK

Tüzmen, Güneydoğu Anadolu eylem planı da dahil olmak üzere tek bir paket halinde yürütülen çalışmaların yıl sonuna kadar Meclis’e getirileceğini söyledi. Benzer bir çalışmanın serbest bölgelerdeki teşvikler için de yürütüldüğünü kaydeden Tüzmen,”Bu teşvikler ne kazandırır, zayıf yönleri neler, tehdit unsurları neler, fırsat unsurları nedir, bunları açık açık tartışıyoruz. en doğruyu bularak hızla harekete geçeceğiz” diye konuştu.

/ ANKARA

13.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gelir uçurumunda değişen bir şey yok

  Tüzmen: Hedefler gerçekçi olmalı

  Güneydoğuya 12 milyar dolar

  Borusan Holding: Yatırımlarımız sürecek


 Son Dakika Haberleri