Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Borusan Holding: Yatırımlarımız sürecek

Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı A. Ahmet Kocabıyık, “Konsolide ciromuz yüzde 28 artışla 3 milyar dolar eşiğini aştı” dedi.

Borusan Holding Yıllık Bilgilendirme Toplantısında konuşan Kocabıyık, “2007’de kârlı ve sürdürülebilir büyüme hedefimize eriştik. 2008 iş planımızı küresel kriz öngörüsü ile hazırlamadık. Türkiye’ye inanan, hedefleri büyük bir grubuz. Bunun için iyimser olmaya mecburuz. Her türlü belirsizliğe rağmen yatırımlarımızı büyük ölçekte sürdürmeye kararlıyız” diye konuştu.

Borusan Holding CEO’su Agâh Uğur da portföy yenileme ile grubun büyük bir güç kazandığını kaydederek, bu kararlarla 2010 yılı için önlerine koydukları 5 milyar dolar konsolide ciro hedefine çok daha hızlı bir şekilde ilerleyeceklerini söyledi. Uğur aldıkları stratejik kararlara ilişkin şu örnekleri verdi: “ArcelorMittal ile ortaklaşa 500 milyon dolarlık yatırımla, Türk sanayi için gurur duyduğumuz bir sıcak sac üretim tesisi kuruyoruz. Otomax şirketimiz ikinci el pazarında dünyanın lider şirketlerinden Manheim ile yüzde 50 ortaklık kurdu. Lojistik’te uluslararası ağımızı güçlendirdik. 100 milyon dolarlık liman yatırımımızı başlattık. Portföy yenileme çalışmalarımızın önemli bir öğesi olarak 2007’de Borusan Telekom’u da Hindistan’ın önde gelen telekom şirketlerinden Dhanus’a sattık.”

Ümit Kızıltepe / İSTANBUL

13.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gelir uçurumunda değişen bir şey yok

  Tüzmen: Hedefler gerçekçi olmalı

  Güneydoğuya 12 milyar dolar

  Borusan Holding: Yatırımlarımız sürecek


 Son Dakika Haberleri