Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Fakirleştiren ihracat

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, bu yılın ilk iki ayında gerçekleştirilen ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre rakamsal olarak arttığını belirterek, ‘’Ama bu fakirleştiren bir ihracat oldu’’ dedi.

Satıcı, Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen foruma katılmak üzere geldiği Mersin’de, ihracat rakamlarını değerlendirdi. 2008 yılının Ocak ve Şubat ayında gerçekleştirilen ihracatın geçen yılın aynı dönemine oranla rakamsal olarak arttığını ifade eden Satıcı, ‘’Ama bu fakirleştiren bir ihracat oldu. Çünkü ihracat, her ne kadar dolar bazında artıyorsa da, bunun karşılığı olarak üretici ve ihracatçının eline daha az Türk Lirası geçiyor’’ dedi.

‘’Türk üreticisi ve ihracatçısının eline Şubat ayında her bir dolar için 22 kuruş daha eksik geçti’’ diyen Satıcı, ‘’Bu da piyasadaki daralmayı beraberinde getiriyor. Burada mühim olan kâr edilmesi. Sonuçta kâr etmiyorsanız yaptığınızın çok da önemli bir karşılığı olmuyor demektir’’ diye konuştu.

YÜKSEK REEL FAİZDEN VAZGEÇİLMELİ

Piyasalarda son dönemlerdeki daralmanın devam etmemesini temenni ettiğini belirten Satıcı, şöyle konuştu: ‘’Görülüyor ki bu daralmanın Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında iç piyasaya dönük çalışanlara önemli oranda olumsuz etkisi oldu. İhracatı artırıyoruz ama kârı artıramıyoruz. Kâr olmayınca ihracatın artmasının hiçbir anlamı yok. Mühim olan kârları da aynı oranda artırabilmektir. Bunun için de Türkiye, yüksek reel faizden vazgeçmeli.’’

/ MERSİN

15.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fakirleştiren ihracat

  Çalışanlar iş bıraktı

  Erdoğan: Eylem yasal değil

  Merkez Bankası: Carî açık büyüyor

  16 bin çiftçi icralık olacak

  Van’dan Tüzmen’in önerisine destek

  Akçakale Sınır Kapısı YİD statüsüne alındı

  Mortgage zararı 300 milyar dolara doğru

  Vergi İletişim Merkezi hizmete girdi

  Firmalar tüketiciyi istismar ediyor


 Son Dakika Haberleri