Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

16 bin çiftçi icralık olacak

Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği’ne toplam 26 milyon YTL borcu bulunan 16 bin çiftçi, vadesi geçmiş borçlarını ödemezse icralık olacak.

5661 Sayılı Yasa ile 2004 yılından önce vadesi geçmiş borcu bulunan çiftçilerin borçlarını taksitlendirme ve ödeme imkanı getirilmişti. Kefillerin kefalet nedeniyle oluşan borçları kaldırılmıştı. Ancak yasa gereği tanınan bu hak, 21 Aralık 2007 tarihi itibariyle dolmuştu. Bunu dikkate alan Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği, vadesi geçmiş borcu bulunan çiftçiler hakkında en kısa zamanda icra takibi başlatıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Bölge Birliği Müdürü İbrahim Türkyılmaz, çiftçileri uyararak, bir an önce vadesi geçmiş borçları ödemelerini istedi. Türkyılmaz, “Samsun, Amasya, Ordu ve Sinop illerimizdeki 16 bin çitçimizin toplam 26 milyon YTL vadesi geçmiş borcu bulunuyor. Bu borçların birikmesi sonucunda kooperatiflerdeki diğer ortaklar bazı hizmetlerden faydalanamıyor. Vadesi geçmiş borcunu ödemeyen çiftçilerimiz hakkında icra takibi başlatmak zorundayız. Çiftçilerimizi uyarıyoruz. Bir an evvel vadesi geçen borçlarını ödesinler. Çünkü 2008 yılı içerisinde vadesi geçmiş borcunu ödemeyen çiftçiler için icra yoluna gideceğiz.” dedi.

/ SAMSUN

15.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fakirleştiren ihracat

  Çalışanlar iş bıraktı

  Erdoğan: Eylem yasal değil

  Merkez Bankası: Carî açık büyüyor

  16 bin çiftçi icralık olacak

  Van’dan Tüzmen’in önerisine destek

  Akçakale Sınır Kapısı YİD statüsüne alındı

  Mortgage zararı 300 milyar dolara doğru

  Vergi İletişim Merkezi hizmete girdi

  Firmalar tüketiciyi istismar ediyor


 Son Dakika Haberleri