Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çalışanlar iş bıraktı

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası’na karşı Emek Platformu’nun aldığı karar doğrultusunda iki saat süreyle “uyarı amaçlı çalışmama hakkı” eylemi yaptı. Eylem ulaşım, temizlik işleri, eğitim, sağlık alanlarında etkili oldu.

Türkiye çapında 10.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilen eylem çerçevesinde belediye hizmetlerine ara verilirken, şehir içi ulaşım durdu ve temizlik hizmetleri yapılamadı. Demiryollarında banliyö trenlerinin seferleri iki saat süreyle durdurulurken, atölyelerde çalışma yapılmadı. Bakım ve onarım çalışmalarına ara verildi.

ÖĞRETMENLER İKİ SAAT DERSE GİRMEDİ

Öğretmenler iki saat süreyle derse germedi ve eylem nedeniyle eğitime iki saat ara verildi. Hastanelerde doktorlar, eylem süresince acil vakalar dışında hizmet vermedi. Petro kimya sektöründe aralarında TPAO, Tüpraş, BOTAŞ, Petkim gibi iş yerlerinin de bulunduğu 85 işyerinde çalışmalar iki saat süreyle durdu.

UÇUŞLARDA AKSAMA OLMADI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü binasında görevli çalışanlar, Emek Platformu’nun aldığı karar gereği 2 saatlik iş bırakma eylemi yaptı. Atatürk Havalimanı’nda eylem sırasında uçakların iniş ve kalkışlarında aksama olmadı.

ANKARA’DA METROYA ‘ENERJİ’ KESİNTİSİ

Eylem saatlerinde Ankara Batıkent-Kızılay hattında hizmet veren metro seferlerinde aksama meydana geldi. EGO yetkilileri, ulaşımda yaşanan aksamanın enerji hatlarındaki kesintiden kaynaklandığını, Emek Platformu’nun çalışmama hakkının kullanılması eylemiyle herhangi bir ilgisi bulunmadığını bildirdiler.

KUMLU: UMARIM MESAJ ALINMIŞTIR

Emek Platformu adına konuşma yapan Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, talepler dikkate alınmazsa tasarının görüşülmeye başlandığı gün Ankara’da olacaklarını belirterek şunları söyledi: “Yapmayın etmeyin’ diyoruz olmuyor. ‘Efendiyiz ama ensemizde boza pişirtmeyiz’ diyoruz olmuyor. Dinliyorlar ancak uygulamada ciddi bir değişiklik göremediğimiz için buradayız. Umuyoruz ki hükümet, bu olgun eylemlerden gerekli mesajı çıkarmıştır. Umuyoruz ki, hükümet, gereken uzlaşma zeminin hazırlayacak ve ülke gerçeklerine göre sosyal güvenlik tasarısındaki değişikliği yapacaktır. Bizim maksadımız kavga etmek değil, soğuk kanlılıkla, sükunetle konuyu çözüme ulaştırmaktır”

/ ANKARA/İSTANBUL

15.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fakirleştiren ihracat

  Çalışanlar iş bıraktı

  Erdoğan: Eylem yasal değil

  Merkez Bankası: Carî açık büyüyor

  16 bin çiftçi icralık olacak

  Van’dan Tüzmen’in önerisine destek

  Akçakale Sınır Kapısı YİD statüsüne alındı

  Mortgage zararı 300 milyar dolara doğru

  Vergi İletişim Merkezi hizmete girdi

  Firmalar tüketiciyi istismar ediyor


 Son Dakika Haberleri