Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ekmek israfı had safhada

Ekmek israfının Türkiye’de büyük boyutlara ulaştığını belirten Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Hububat İşletme ve Mühendisliği Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sezgin Ünal, “Genellikle taze yediğimiz ekmeği, soğuyup sertleştiği zaman bayat kabul ederek istemiyoruz. Türkiye’de fırın sayısının fazlalığı sebebiyle günlük ihtiyaçtan çok fazla ekmek üretilmesi, israfın en önemli sebebidir” dedi.

Toplu tüketim yerlerinde yeterince planlama yapılmaması ve taze ekmek yeme alışkanlığı fazla olan evlerde soğuk ekmeklerin atılmasının israfı arttırdığını vurgulayan Prof. Dr. Ünal, "Bayat kabul edilen ekmekler değişik şekillerde değerlendirilirse israf olmaz” şeklinde konuştu.

/ İZMİR

15.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BEDİÜZZAMAN'I RAHMETLE ANIYORUZ

  İslâm ve demokrasi çelişmiyor

  Gül: Müslümanlar hedef oluyor

  Rusya İslâm âleminin bir parçası

  Ekonomik çözüm tek başına PKK’yı bitirmez

  Şemdinli dâvâsına erteleme

  Türkçe cepte

  Barolar Birliği bildirisi değiştirildi mi?

  Polis çetelere ‘aman vermiyor’

  Türkiye’ye reformları hızlandırma çağrısı

  AB’de 102 bin Türk girişimci var

  Flört evlilikleri boşanmayla bitiyor

  İlkokul öğrencilerine tansiyon taraması

  Töre cinayetlerinde bölge farkı yok

  Ekmek israfı had safhada

  Anayasayı çiğneyen rektöre istifa çağrısı

  Taksicilerden trafiğe çözüm teklifi

  Gelibolu'ya 40 bin ziyaretçi bekleniyor

  Çanakkale Boğazı’nda deniz yeniden köpürdü

  Asırlık ağaçlar proje değiştirtti


 Son Dakika Haberleri