Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Doğu’ya karşı önyargı var

Kimse Yok Mu Derneği’nin yaptığı kurban yardımlarından sonra derneğe yapılan teşekkür ziyaretleri kapsamında Hakkâri Şemdinli Millî Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Akdeniz ile beraberindeki öğrenci ve yetkililerden oluşan 63 kişilik heyet İstanbul’a geldi.

15 Mart’ta yola çıkan ve ilk önce Çanakkale’yi ziyaret eden grup burada 2 gün kaldıktan sonra İstanbul’a geldi.

4 öğretmen, 48 ilköğretim okulu öğrencisi, Sabri Özel Lisesi ve Derecik Kız Meslek Lisesi’nden gelen 22 lise öğrencisi ve her ortaokuldan seçilen en başarılı iki öğrenciden oluşan heyet, Kimse Yok Mu Derneği Sosyal Faaliyet Koordinatörü Eyüp Tok öncülüğünde İstanbul’da önce Topkapı Sarayı’nı, ardından Sultan Ahmet Camii’ni ve Miniatürk’ü ziyaret etti.

Heyetteki öğrencilerden Rabia Oğuz, Çanakkale Ziyareti için yola çıktıklarını fakat sonra Kimse Yok Mu Derneği’nin katkılarıyla İstanbul’a geldiklerini, İstanbul’un büyüklüğünden çok etkilendiklerini ifade etti. Üniversiteyi kesinlikle İstanbul’da okumak istediklerini, böyle bir fırsat olursa koşa koşa geleceklerini de sözlerine ekledi.

8. sınıf öğencisi Leyla Ekinci de duygularını aktarırken unutulmayacak anılar yaşadıklarını, Çanakkale ve İstanbul’da büyük bir ilgiyle karşılandıklarını belirtti. Kendilerini Çanakkale ve İstanbul’a davet edenlere teşekkür ettikten sonra “Biz de onları Hakkâri Şemdinli’ye davet ediyoruz” dedi.

Hakkâri Şemdinli Millî Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Akdeniz ise bölgeye gelen öğretmenlerin geldikten sonra “1 hafta içinde geri döneriz nasılsa” düşüncesiyle valizlerini bile açmadıklarını ancak oradaki sıcak havayı ve misafirperverliği gördükten sonra ayrılmak istemediklerini “Gelirken de ağlıyorlar giderken de ağlıyorlar” sözleriyle ifade etti.

Kimse yok Mu Derneği Sosyal Faaliyet Koordinatörü Eyüp Tok da “Dernek olarak ‘hizmetin devamlı olanı makbuldür’ çerçevesinde atılan kardeşlik köprüsünün devam etmesini hedefliyoruz” dedi. Kimse Yok Mu Derneği olarak, Hakkâri’nin en uç ilçesi olan Derecik’in Ağaçlı Köyünde bir okul projeleri olduğunu da belirten Tok, bunun için Millî Eğitim Bakanlığı ile temaslarının başladığını kaydetti.

Ziyaretlerin devamlılığına ve birlik beraberlik anlayışı çerçevesinde bu ziyaretlerin arttırılmasının önemine dikkat çeken Tok sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğu’ya karşı çok haksız ve bilinçsiz bir önyargı var. Birilerinin kasıtlı olarak yaptığı kötü davranışların neticesinde sanki bütün bölge bu şekildeymiş gibi algılanıyor. Buradaki insanların hepsi gerçekten vatanlarını, milletlerini ve bayraklarını çok seven insanlar.”

Tok bu önyargının yıkılması gerektiğine dikkat çektikten sonra bunun yolunun da batıdan iş adamlarının, esnafın, memurun, öğrencilerin bölgeye gitmesinin ve oradan da batıya iade-i ziyaretlerin yapılması, kardeşlik köprüsünün devam ettirilmesi olduğunu söyledi.

“Bu hizmetler devamlı hale getirilmeli. Eğitim, ticaret ve sanayi hamleleri bölgede yoğunlaştırılmalı” diyen Tok, kendilerinin de dernek olarak gönüllü işadamlarıyla birlikte üzerlerine düşen vazifeyi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Öğle yemeğini Eminönü Belediyesi Sosyal Tesislerinde yedikten sonra Boğaz Turu’na katılan öğrenciler Kimse Yok Mu Derneğini de ziyaret etmeyi unutmadılar.

Öğle yemeğine katılması beklenen Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er gelemediği için yerine vekâleten heyete katılan Nejat Polat, dernek tarafından kendilerine verilen hediyeleri kabul etti.

Akşam yemeğinden sonra Üsküdar Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen plaket töreni ve öğrencilerin konuşmalarının ardından program sona erdi. Grup, İstanbul’dan sonra Ankara’yı da ziyaret etti.

35 ilde 25 bin kurban

“Yoksula yetime can kurban” sloganıyla yola çıkan Kimse Yok Mu Derneği bu sene Kurban Bayramı’nda Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere, Türkiye’de ve bütün dünyada gönüllüleriyle kurbanlar kesip dağıtmayı organize etti. Vatandaşların bağışlarıyla, 2316 gönüllü tarafından, Türkiye’de 35 ilde 25 bin 721 kurban kesildi. Bu kurbanlar 102 bin aileye dağıtıldı. Yurtdışında 15 bin 474 kurban kesildi, 61 bin 896 aileye dağıtıldı.

Ahmet CEYLAN / İSTANBUL

21.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dâvâ, çetelerle mücadeleyi aksatmasın

  ÜAK BAŞKANI VE...

  Günay: Ergenekon tartışmasını bitirdim

  Kriz vurmaya başladı

  Tüzmen: Demokrasi ucuz değil

  Gözler Kıbrıs’ta

  Yağış artacak

  “Başka bir kurum milletin önüne geçemez”

  Özgür basın, demokrasinin oksijeni

  YÖK Genel Kurulu toplandı

  Genelkurmay’dan ‘’Nevruz’’ afişleri

  “Güroymak ismi ‘Norşin’ olsun” talebi Mecliste

  Partileri kapatmak çözüm değil

  Türkçe'yi doğru kullanmak görevimiz

  Yaşlılar çocuklarıyla yaşamaktan mutlu

  Doğu’ya karşı önyargı var


 Son Dakika Haberleri