Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Esnaf aidatları yeniden düzenlendi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun (TESK) Esnaf ve Sanatkarların Ödeyecekleri Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Değişikliğe göre, yeniden düzenlenen ‘üçüncü grup’ odaların tanımı ile odalardaki kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifesi yeniden düzenlendi. Buna göre kalkınmada öncelikli illerde bulunan odalar, “üçüncü grup odalar” olarak tanımlandı.

Bu odalara dönük kayıt ücreti, bu gruptaki büyükşehir statüsünde bulunan illerin merkez ilçeleri ve büyükşehir belediyesi sınırları içinde kalan ilçelerinde ‘asgari ücretin yüzde 15’i, bu illerin diğer ilçelerinde ‘asgari ücretin yüzde 10’u” olarak belirlendi. Kayıt ücreti, üçüncü grup odaların bulunduğu diğer illerin merkez ve ilçelerinde ise “asgari ücretin yüzde 10’u” olarak uygulanacak.

Kayıt ücretleri birinci grup odaların bulunduğu illerin merkez ve büyükşehire dahil ilçelerinde ‘asgari ücretin yüzde 20’si, diğer ilçelerinde ‘asgari ücretin yüzde 10’u, ikinci grup odaların bulunduğu illerin merkez ilçeleri ile büyükşehir belediyesi sınırları içinde kalan ilçelerinde ‘asgari ücretin yüzde 15’i, diğer ilçelerinde ‘asgari ücretin yüzde 10’u olarak belirlendi. Yönetmelik, 14 Şubat 2008 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi.

22.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜSİAD: İstikrar korunmalı

  Reformlar hayata geçerse büyürüz

  Şimşek: Ekonomide belirsizlikler var

  Esnaf aidatları yeniden düzenlendi

  5 milyon genç âtıl

  Mükelleflerin banka hesaplarına inceleme

  Sabiha Gökçen’in devir sözleşmesi imzalandı

  Tüketicilerin borcu 97.6 milyar YTL çıktı

  IMF: ABD durgunluğa yakın


 Son Dakika Haberleri