Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Mükelleflerin banka hesaplarına inceleme

Antalya Gelir İdaresi Başkanlığı, beyan ettikleri vergi miktarları ile banka hesaplarındaki bilgiler arasında derin farklılıkların bulunması üzerine 686 vergi mükellefini uyardı.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Antalya’da, bankalarda 2006 yılında 100 bin YTL ve üzeri hesapları olanlar ile geçen yıl 100, 250, 500 bin ve 1 milyon YTL hesabı olan serbest meslek sahibi vergi mükelleflerinin banka hesapları, harcamaları ve kazançları incelendi. İnceleme sonucunda 686 vergi mükellefinin banka hesapları ve harcamaları ile kazançları arasında toplam 343 bin 900 YTL matrah farkı bulundu. Bunun üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı, Antalya ve ilçelerinde 2006 ve 2007 yılı dönemleri için verdikleri vergi beyanları arasında derin uçurum farklı bulunan 686 vergi mükellefine uyarı mektubu gönderdi.

EV SAHİPLERİNE DE SIKI TAKİP

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı’nca merkez Nilüfer ilçesinde başlatılan ve kısa sürede diğer ilçelere de yayılacak uygulamayla, semt semt dolaşan vergi denetmenlerince kirada olduğu tesbit edilen konutlarda oturan kişilere kiracı olduğuna ilişkin “ifade tutanağı” doldurtuluyor. Vergi Denetmenleri ekipleri, ilçede öncelikle tek tek ziyaret ettikleri site yöneticileri, muhtarlar ya da çevre sakinleri aracılığıyla kiradaki konutları öğreniyor. Denetmenler, daha sonra kirada olduğu belirlenen konutlarda oturanlara, “ifade tutanağı” doldurtup, kiralık konutla ilgili bilgilere ulaşıyor.

Yetkililer, uygulamanın sadece konutlarla sınırlı olmadığını, kayıt altına girmeyen bütün gayrimenkul sahiplerine yönelik bir çalışma olduğunu bildirdiler. Bu tutanakları doldurup kuruma iletmeyen kişilerden bilgilerin bu kez resmî yazıyla talep edileceğine işaret eden yetkililer, uyarıları dikkate almayarak beyanda bulunmayan kişilerin para cezasına çarptırılacaklarını söylediler.

/ ANTALYA/BURSA

22.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜSİAD: İstikrar korunmalı

  Reformlar hayata geçerse büyürüz

  Şimşek: Ekonomide belirsizlikler var

  Esnaf aidatları yeniden düzenlendi

  5 milyon genç âtıl

  Mükelleflerin banka hesaplarına inceleme

  Sabiha Gökçen’in devir sözleşmesi imzalandı

  Tüketicilerin borcu 97.6 milyar YTL çıktı

  IMF: ABD durgunluğa yakın


 Son Dakika Haberleri