Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Baykal: Gidiş iyi değil

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Türkiye’nin siyasetinin, ülkenin hukukunun, ülkenin yargı organlarının çok ciddi tehdit altında” olduğunu ileri sürerek, “Bu, iyi gidiş değildir. Anayasa ile bu kadar oynamak, temel ilkelerle, Cumhuriyetin temelleriyle oynamak kimseye yarar getirmez” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye’nin çok ciddi bir çatışma ortamına sürüklendiğini öne sürerek, ‘’AKP, kadrolaşma dönemini geride bırakarak, kendi derin devletini inşa etme aşamasına gelmiştir’’ iddiasında bulundu.

CHP Parti Meclisi toplantısı öncesinde ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Baykal, ‘’Türkiye’nin hiçbir demokratik ülkede görülmeyen ve kolay rastlanmayacak büyük çatışmaların, kırılmaların, gerginliklerin sıradanlaştığı bir döneme girdiğini’’ ileri sürdü. AKP’nin ‘’son seçimde aldığı oyla oluşturduğu iktidarın Türkiye’ye yarar getirmeyeceğinin şimdiden görüldüğünü’’ öne süren Baykal, ‘’AKP’ye yarayacak mı yaramayacak mı onu da göreceğiz’’ dedi.

‘’AKP, kadrolaşma dönemini geride bırakarak, kendi derin devletini inşa etme aşamasına gelmiştir’’ iddiasında bulunan Baykal, sözlerine şöyle devam etti: “AKP’nin bir süredir yaygın bir şekilde yürürlüğe koyduğu kadrolaşmanın meyvelerini toplama noktasına gelmeye başladığına tanık oluyoruz. Öyle anlaşılıyor ki AKP kendi derin devletini inşa etme çabası içindedir. Tabii, derin devletin kendine göre derin hukuku, anayasası bir ihtiyaç olarak ortaya çıkar. Yargı ihtiyacı kendisini gösterir. Şimdi önümüzdeki dönemde bu krizleri yaşamaya başlayacağız. Türkiye çok tehlikeli bir çatışma ortamına sürükleniyor. Rastlanmayacak türden uygulamaların Türkiye’de her gün ortaya çıktığına tanık oluyoruz. Bu süreç demokrasiye, hukuk devletine uygun bir süreç değildir. Ülkemizin her alanında, ekonomisinde, siyasetinde, hukukunda, sosyal yaşamında çok garip oluşumların hızla yaygınlaştığına tanık oluyoruz. Bu sürecin devam etmeyeceği çok açık. Bu süreci sürdürmenin bir doğal sınırı var. O sınırın ne zaman ortaya çıkacağına hep birlikte tanık olacağız. Bu böyle gitmez, böyle gitmemeli, böyle gidemez... Bunun böyle gitmesinin bedelini Cumhuriyetimiz ödüyor, Türkiye’nin ulusal bütünlüğü, hukuk devleti, demokrasi kültürü ödüyor. Türkiye bu kadar başıboş, bu kadar sorumsuz yönetiliyor olamaz.’’

/ ANKARA

22.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Siyasetin rotasını millet belirler

  Perinçek, Selçuk ve Alemdaroğlu gözaltında

  Operasyonlar sıklaştı

  Baykal: Gidiş iyi değil

  Öz ve Gülaltay sorgulandı

  MHP'li Paçacı: AKP’den teklif gelmedi

  Nevruz bereket getirsin

  Yargı bağımsızlığını yitirirse özgürlüklerden söz edilemez

  Doğu’da karlar eridi, sele döndü

  Şehitlerin cenazesini müftüler kıldıracak

  Cenazede ortak duâ

  Mutluluk parada deği, yardımlaşmada

  Liseliler gönüllü refakatçi oldu

  Gezici anakolu ile eğitim aldılar

  Modern hayat yalnızlaştırdı

  Ceza ve ödülü çocuğunuzla belirleyin

  1,2 milyar insan, içme suyundan mahrum

  Aspirin kolon kanserini önlüyor

  Uçakta cep keyfi


 Son Dakika Haberleri