Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enerji ihtiyacımız artarken kaynaklarımız hızla tükeniyor

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) üç ayda bir yayınlanan Çerçeve Dergisi’nde, Türkiye’nin enerji ihtiyacının hızla artarken, diğer taraftan doğal enerji kaynaklarının da aynı hızla tükenmekte olduğu vurgulandı.

MÜSİAD’ın üç aylık ekonomi ve düşünce dergisi Çerçeve, 45. sayısında “Yeni Güç Dengesi: Enerji” dosyası ile kamu, özel sektör, ekonomik ve sosyal yönler olmak üzere birçok farklı açılarla “Enerji ve Türkiye’nin Enerji Politikaları”nı ele aldı.

Küresel rekabette, sanayimizin ve ekonomimizin gelişerek ayakta kalması için sürdürülebilir, güvenilir ve kaliteli enerji sağlanması şart olduğuna dikkat çekilen dergide, Türkiye’nin enerji ihtiyacı hızla artarken, diğer taraftan doğal enerji kaynakları da aynı hızla tükenmekte olduğuna da vurgu yapıldı. Artan bu tehlikeye karşı alınacak en önemli tedbirin; mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılması ifade edilen Çerçeve’de, acilen enerjide kaynak çeşitliliğine gidilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Enerji çeşitliliği konusunda akla ilk gelen konu olan nükleer santrallerin kurulmasında çevreye duyarlı son model, yaygın teknolojilerin kullanılmasına ayrıca dikkat edilmesinin önemine değinildi.

Dünyanın enerji rezervlerinin yüzde 70’inin Türkiye’nin doğusunda ve enerji tüketiminin yüzde 50’sinin Türkiye’nin batısında olmasının stratejik bir önem arz ettiğinin belirtildiği dergide, “Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı, Nabucco boru hattı ve Samsun-Ceyhan boru hattı ile Türkiye enerjide önemli bir aktör olma yolunda hızla ilerlemektedir” denildi. Türkiye’nin ekonomik kalkınması için enerjide dışa bağımlılığın en asgari seviyeye indirilmesinin önemine vurgu yapılan dergide; artıları ve eksileriyle Türkiye’nin 20 yıllık enerji profili gözler önüne serildi.

ÜMİT KIZILTEPE / İSTANBUL

26.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sosyal güvenlikte kısmî uzlaşma

  Çiftçi bu yıl gübre kullanamayacak

  Enerji ihtiyacımız artarken kaynaklarımız hızla tükeniyor

  Kamu 66 milyar YTL’lik alım yaptı

  Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmi 2007'de 8 milyar doları aştı

  Petrol-İş'in Petkim’de ‘yasaklı’ dâvâsını Danıştay reddetti

  Kurulacak Dünya Ticaret Merkezi Edirne ekonomisini canlandıracak

  Organize Sanayi Bölgeleri'ne yeni düzenleme geliyor

  EXPO 2005 yarışında son hafta

  ABD’de ekonomik kriz çıktı, mermerci Çin'e sarıldı


 Son Dakika Haberleri