Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Bakan, yabancı milliye karşı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, yabancı futbolcu kontenjanı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Şahsi fikrimi sorarsanız, açıkçası milli takımda her ne kadar Türk vatandaşlığına geçmiş olsa da bir yabancının oynamasını pek tasvip etmiyorum'' dedi.

Konya'daki programı kapsamında Vali Osman Aydın'ı makamında ziyaret eden Başesgioğlu, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Milli takımın turkuaz formayla sahaya çıkmasıyla ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Başesgioğlu, milli takımda forma seçiminin Futbol Federasyonu'nun inisiyatifinde gerçekleştiğini söyledi.

TURKUAZ MİLLİ FORMA

Daha önceki Futbol Federasyonu yönetiminin bu şekilde bir sözleşme imzaladığını, sponsor firmayla birlikte forma renklerinin o şekilde tercih edildiğini kaydeden Başesgioğlu, ''Ardından da bu konu tartışmaya açıldı. Beğenenler var beğenmeyenler var. Ancak bundan önce sponsor firmayla olan sözleşmenin sağladığı avantajlara bakmamız lazım. Ancak bazı maçlarda kırmızıbeyaz, bazılarında turkuaz renk forma giyiliyor. Zannediyorum, Futbol Federasyonu bu konuyu yine değerlendirir, buna nihai olarak federasyon karar verecektir'' değerlendirmesinde bulundu.

GÜNDELİK BAŞARILAR

Başesgioğlu, "Yabancı futbolcu kontenjanı ile ilgili benim şahsi fikrimi sorarsanız, açıkçası milli takımda her ne kadar Türk vatandaşlığına geçmiş olsa da bir yabancının oynamasını pek tasvip etmiyorum. Bu sadece futbola değil basketbol, voleybol gibi diğer dallara da sirayet etti. Bu neticede bizim çocuklarımız önünü kesen bir hadise" yorumunu yaptı. Sporun bir yarışma olduğunu, bunun için de uzun vadeli yatırım gerektirdiğini aktaran Bakan, gündelik başarılardan öte kulüplerin alt yapıya önem vererek yıldız sporcular yetiştirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

30.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Carlos: Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmaya hazır değiliz

  Bakan, yabancı milliye karşı

  Seyircisiz cezalı maçlar bayanlarla doldurulacak

  Hidayet 12 sayı attı

  Seyircisiz maçta G.Saray G.Antepspor'u konuk ediyor

  Sivas, İstanbul'da Kasımpaşa karşısında 3 puan arıyor

  PAF derbisinde Fenerbahçe Beşiktaş'ı 1-0'la geçti

  Linderoth: Ali Sami Yen'de top oynamayı özledim

  Bank Asya 1. Lig Kulüpleri başkanları toplanıyor


 Son Dakika Haberleri