Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Muhalefetin ilk tepkisi AKP’yi suçlamak oldu

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, TBMM’de gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplandırırken, parti olarak kendi aralarında bir değerlendirme yaptıktan sonra açıklama yapılacağını söyledi. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ise , AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak, ‘’AKP’ye tavsiyem şudur: Laikliğe aykırı eylemlerin odağı olmadığının savunmasını yapsınlar’’ dedi.

Şandır, ‘’Gelinen nokta hiçbir şekilde güzel olmamıştır. Bunun suçlusu AKP’dir. Ülkenin getirildiği noktanın sorumlusu, AKP’dir. Ama Anayasa Mahkemesinin süreci, sorgulanmamalıdır. Herkes de buna saygı göstermek zorundadır. MHP olarak yarın (bugün) Genel Başkanımız grup toplantısında gereken değerlendirmeyi yapacaktır’’ diye konuştu.

DTP: SÜRPRİZ OLMADI, BEKLENEN KARARDI

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, ise AKP’nin kapatılması talebi açılan davada, sunulan iddianamenin kabul edilmesine ilişkin kararının, ‘’Sürpriz olmadığını’’ söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında şerh konulmuş olmasına bir anlam veremediğini ifade eden Selahattin Demirtaş, ‘’Anayasa Mahkemesinde şimdiye kadar kişiler ayrıştırılmadı. Sayın Gül’le ilgili muhalefet şerhinin gerekçesine bakmak gerekir’’ diye konuştu.

Anayasa Mahkemesinin bu aşamada iddianameyi usul açısından incelediğini belirten DTP’li Demirtaş, şöyle devam etti:

‘’Karar sürpriz olmadı, beklenen bir karardı. AKP bu aşamadan sonra parti kapatılmasını zorlaştırmayı gündeme getirmeli. Sadece AKP’yi kurtaracak bir girişime destek vermeyiz; ama demokrasi paketiyle bir bütün olarak parti kapatmalar zorlaştırılabilir. Sivil Anayasa gündeme taşınıp tümden bir demokratikleşmeye gidilmeli.’’

CHP: SAVUNMALARINI YAPSINLAR

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ise , AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak, ‘’AKP’ye tavsiyem şudur: Laikliğe aykırı eylemlerin odağı olmadığının savunmasını yapsınlar’’ dedi. Okay, iddianamenin kabulüyle, davanın usulüne uygun açıldığının tesbit edildiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yönünden ise oy çokluğuyla karar alındığını hatırlattı. Okay, Anayasaya göre, cumhurbaşkanının, seçildikten sonra işlediği suçlarla ilgili, vatana ihanet dışında yargılanamayacağına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Yoksa cumhurbaşkanlarının, milletvekilleri gibi dokunulmazlığı yoktur. Yapılan açıklama, bu davanın esastan incelenmesine, usule ilişkin bir eksiklik olmadığının kabul açıklamasıdır. Siyasi partilerle ilgili kapatma davaları, kendine özgü bir tesbit davası mahiyetindedir.’’

Okay, siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştırılmasına yönelik anayasa değişikliğinin gündeme gelmesi konusunda ise böyle bir anayasa değişikliklerinden vazgeçilmesini isteyerek, Okay, CHP’nin değişikliğin Genel Kurulda kabul edilmesi halinde Anayasa Mahkemesine başvuracağını bildirdi.

/ ANKARA

01.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müslüman sayısı Katolikleri geçti

  Soru sorulmasın, yorum yapılmasın

  Muhalefetin ilk tepkisi AKP’yi suçlamak oldu

  Farklılıklarımız birleşmemize engel değil

  Cumhuriyet saldırısını yönlendiren kişi yakalandı

  Türkiye’de ayıplı ve özürlü demokrasi anlayışı var

  YÖK Yürütme Kurulu’na iki yeni üye seçildi

  İlhan Selçuk hastaneye kaldırıldı

  Başörtüsüne kırmızı boğa görmüş gibi saldıranlar var

  AB’nin genç nüfusa ihtiyacı var

  Mart ayında 64 terörist etkisiz hale getirildi

  Meşrutiyet, İslâmın gereği

  Yağışlar çiftçiyi güldürdü

  Marmara’nın dibine rasathane

  Binlerce kişi hacı olmak istiyor

  Sınavlarda kâğıt devri bitiyor

  En fazla antibiyotik tüketiyoruz

  Afrika’nın umudu da, ışığı da Türkiye!


 Son Dakika Haberleri