Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kalp hastası koçun büyük mücadelesi

Beko Basketbol Ligi'nde 15. sırada bulunan Darüşşafaka'nın tecrübeli antrenörü Halil Üner, yaklaşık 2 yıl önce kalbine stent takılmasına rağmen, eski kulübünün sıkıntılı günlerinde yeniden antrenörlüğe başlayarak, takımının ligde kalması için büyük mücadele veriyor.

Ligde 15 maçta sadece 2 galibiyet alıp ilk yarıyı son sırada tamamlayan Darüşşafaka, ikinci yarıda Halil Üner ile birlikte 11 maçta 6 galibiyet alarak, ligde kalmak için yeniden umutlandı. Üner yönetiminde ligde son 5 haftada 4 galibiyet alan Darüşşafaka, Galatasaray ve Türk Telekom gibi güçlü takımları yenerek dikkatleri üzerine çekti.

VÜCUDU YILLARCA YIPRATTIK

Üner, 2006 Ağustos'unda kalp rahatsızlığı geçirdiğini ve kalbine stent takıldığı için antrenörlüğe ara verdiğini belirterek, ''Kaybetmeyi pek sevmediğim için üst seviyede takımlarda antrenörlük yaparken vücudumuzu yıllarca yıprattık. Fazla sigaram-içkim olmamasına rağmen stresten böyle bir sıkıntı geçirdim. Ancak şu anda antrenörlük yapmama sağlığımın bir engeli yok. Zaten dünyada birçok antrenörde stent var'' dedi.

26 YIL HOCALIK YAPTIM

49 yaşında olduğunu ve 28 senedir antrenörlük yaptığını ifade eden Halil Üner, şunları söyledi: ''ABD'de antrenörleri yazın çalıştırmayıp, dinlendiriyorlar. Biz yoğun bir şekilde 25-26 sene cumartesi-pazar, yaz-kış demeden çalışınca başımıza bu rahatsızlık geldi. Uzun süre kaptanlığını yaptığım, antrenör olarak da çalıştığım Darüşşafaka'nın benim için çok özel bir yeri var. Darüşşafaka'nın sıkıntılı olduğunu görünce ailemle oturup karar verdik ve antrenörlüğe yeniden başladım.''

Antrenörlük çok vefalı bir iş değil

Basketbol için hayatında bir çok şeyden fedakarlık yaptığını kaydeden antrenör Halil Üner, ''Türkiye'de spor adamlığı çok vefalı bir iş değil. Dünya kadar finallerde oyna, oyuncu yetiştir, şampiyonluklar kazan, son maçta ne yaptıysan onla değerlendirildiğin günlük yaşanan bir camia, spor camiası var. Bugün şampiyon ol, yarın kaybet, bir anda sıfır olursun. Ben de ailemin geleceğini sadece spora bağlamamak için geçmişte ticaret hayatına girmiştim. Fakat şimdi işimi kardeşime, ortağıma bıraktım .'' şeklinde konuştu. Üner, ''Benim geçmişte yaptıklarım ortada. Genç oyunculara verilecek birinci şey inanç. İyi çalışarak, o ruh halini vermek lazımdı. Çok iyi çalışıyoruz, maçlara şarkılar söyleyerek gidiyoruz'' dedi.

03.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kalp hastası koçun büyük mücadelesi

  Daum F.Bahçe'yi göklere çıkardı

  Trabzon Yattara ile masaya oturuyor

  F.Bahçe Ülker çdestek bekliyor

  Fatih Terim bugün meşale ile koşacak

  Antrenör parasını isteyince başbakanı devreye sokuyorlar

  Rezil oluyoruz..

  Samsun yükseliyor


 Son Dakika Haberleri