Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Rezil oluyoruz..

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) üyelerinden Türk hukukçu Kısmet Erkiner, Beşiktaş'ın Vicente Del Bosque davasını kaybedeceğini ve yüklü bir tazminata mahkum olacağını 2 yıl önce ısrarla söylemişti. Ancak bu uyarılara dikkate almayan Beşiktaş yönetimi Erkiner'dan konu ile yardım alacağına, onu davaya müdahale etmekle suçlamış ve büyük tepki göstermişti. Bugün Kısmet Erkiner haklı çıktı ve Beşiktaş Kulübü İspanyol hoca ve yardımcılarına tam 8 milyon Avro'ya yakın tazminat ödemek zorunda kaldı.

Hukukçu Erkiner, söylediklerinin gerçekleşmesinin ardından ise, haksız çıkmayı tercih ettiğini ifade etti. Erkiner, haklı çıkmış olmaktan üzüntü duyduğunu ve kesinlikle keyif almadığını belirterek, şunları söyledi: 'Dilerdim ki, ben bu konuda haksız çıkayım, Beşiktaş da tazminat ödemek zorunda kalmasın. Türkiye'den CAS'da çok fazla dava var ve bunların da çoğu kaybediliyor. Üzülerek söylüyorum ki, hukuken yapılacak bir şey yok demek de söz konusu değil. Haklılığımızı ispat edemediğimiz için kaybediyoruz. Beşiktaş'ın davasında, teknik direktörünü değiştiremezsin denilmedi, bu şekilde değiştiremeyeceği söylendi" dedi.

Avrupa'da Türk futbolcularının haklarını alamadığı yönünde yaygın bir görüş olduğunu ifade eden Kısmet Erkiner, Türk kulüplerinin yaptığı yanlışları şöyle sıraladı: "Davaları, ya delilleri iyi hazırlayamadığımız ve duygusal komplo teorilerine benzeyen savunmalar yaptığımız için kaybediyoruz, ya da bir takım kabadayılıklarımızın acısını çekiyoruz. Halbuki, verilecek kararların alt yapısını hazırlasak, ödeme belgelerini doğru hazırlasak ve ibra edebilsek, çok farklı olur. Daha sözleşmeler yapılırken her şey usulüne uygun yapılmalı. Aksi durumlar bizi buralara getiriyor''.

CAS üyesi diğer Türk hukumuz Türker Arslan ise şu anda CAS'da görülen davaların yüzde 30'unu Türkiye'den gelen şikayetlerin oluşturduğunu söyledi. Türker Arslan, yeni hazırlanan yasa ile yerli futbolcu, teknik adam ve kulüpler için de CAS'a gitme hakkı doğduğunu dile getirerek, ''CAS'ın önemli bir ismiyle yaptığım görüşmede, bu durumu anlatınca, gözleri açıldı adamın. Neredeyse CAS'ın yüzde 50'sini işgal edeceğiz'' ifadesini kullandı.

EROL DOYURAN

03.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kalp hastası koçun büyük mücadelesi

  Daum F.Bahçe'yi göklere çıkardı

  Trabzon Yattara ile masaya oturuyor

  F.Bahçe Ülker çdestek bekliyor

  Fatih Terim bugün meşale ile koşacak

  Antrenör parasını isteyince başbakanı devreye sokuyorlar

  Rezil oluyoruz..

  Samsun yükseliyor


 Son Dakika Haberleri