Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Babacan: 301, en yakın zamanda ele alınacak

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin değiştirilmesi konusunun “ilk fırsatta ve en yakın zamanda ele alınacağını” söyledi.

Ali Babacan, resmî ziyaret için Ankara’da bulunan Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Thongloune Sisoulith ile Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi. Babacan ve Sisoulith, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Babacan, “AB ile yeni bir reform paketi var mı? Bu paket TCK’nın 301. maddesini de içerir mi? Parti kapatma Anayasa düzenlemesini de böyle bir paketin içine koymayı düşünüyor musunuz?” yönündeki bir soruya şu cevabı verdi:

“Şu anda devam etmekte olan bir ulusal program hazırlığımız var. Yani bu ulusal program Türkiye’nin kısa, orta ve uzun vadede AB katılım süreci çerçevesindeki reformları içerecek bir ulusal program. Bu ulusal programın içinde bizim geçen yıl yayımladığımız AB müktesebatına uyum programı var. Bu programda tamamlamış olduğumuz adımları çıkardıktan sonra geri kalan adımları içerecek bir program. Aynı zamanda siyasî reformlarımızla ilgili bir takvim ortaya koyacak bir program.”

Babacan, ulusal programın oldukça kapsamlı, pek çok reform alanını içerecek bir program olacağını ifade ederek, programı bu yılın ortalarında yayınlamayı planladıklarını söyledi.

301. maddeyle ilgili sürece ilişkin çok cevap verdiğini ifade eden Babacan, daha önce verdiği cevaplara ek olarak şu anda söyleyeceği bir şeyinin olmadığını belirtti.

Babacan, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın bu konuda defalarca açıklama yaptığını, bunların üzerine tekrar yeni bir şey söylemeyi uygun görmediğini kaydetti. Babacan, “İlk fırsatta, en yakın zamanda ele alınacak” diye konuştu.

Babacan, başka bir soru üzerine de Irak’ın kuzeyindeki yönetimden terör örgütü PKK konusunda hem söylemle hem de eylemle ne kadar güçlü bir kararlılık görürlerse bunun ileride olabilecek diyaloğa o kadar yardımcı olacağını belirtti.

/ ANKARA

08.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan: 301, en yakın zamanda ele alınacak

  Sadece 301. maddeyi değiştirmek yetmiyor

  Silâhlı girer, başörtülü giremez

  Provokatörler yine iş başında

  Çelebi: Bu filmi bir daha izlemeyeceğiz

  Gülen'in beraatine itiraz

  Erdoğan: Her gün daha iyiye gidiyoruz

  STK temsilcileri Köşk'e çıkacak

  TÜSİAD, CHP'yi kızdırdı

  Koç: CHP, halktan kopuk

  Hatip Dicle talimatla ifade verdi

  Ege, 7’den 77’ye Bediüzzaman’ı andı

  EXPO 2015 için yapılan harcamalar Meclise taşındı

  Sınırda 35 kaçak yakalandı

  Yanan otonun kaçak sürücüsü yakalandı

  Nükleer santral için 4 firma başvurdu

  Türkiye, Avrupa’ya ait

  Hisarcıklıoğlu siyasete gireceği iddialarını yalanladı

  Meslek Yüksek Okulları üst birim istiyor

  Parkta spor yaparken dikkat

  Diyanetten eğitime destek

  Deniz suyuna rağbet var

  Gençler parasını teknolojiye harcıyor

  Akut’a motorize ekip desteği


 Son Dakika Haberleri