Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çelebi: Bu filmi bir daha izlemeyeceğiz

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, Akdeniz Üniversitesi’ndeki silahlı saldırı olayını ‘provokasyon’ olarak niteleyerek “Bu filmi bir daha izlemeyecek, oyunlara seyirci kalmayacağız” dedi

Çelebi, yaptığı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi’nde meydana gelen olaya dikkat çekti. Çelebi, “Türkiye’de siyasal tansiyon ne zaman yükselse, toplumsal talepler kitlesel olarak ne zaman ifade edilmeye başlansa, üniversitelerde de olaylar birden artmaya, kimliği belirsiz ve öğrenci olmayan bir takım kişiler boy göstermeye başlar. Dalgalı siyasal atmosferde yeni bir duruma işarettir bu. İşin içine bir de silah girdi mi, bu şiddet sarmalının nereye uzanacağını kestiremez olursunuz” diye konuştu.

“Akdeniz Üniversitesi’nde malum bir grubun silahlı saldırısı, medyada ‘öğrenci çatışması’ olarak lanse edildi” diyen Çelebi, olayın apaçık Türkiye’nin siyasal gündemine bir müdahale niteliği taşıdığını kaydetti. Çelebi şunları söyledi: “Bu saldırı, daha önce defalarca gördüğümüz filmin yeniden sahneye konulmak istendiğinin ip uçlarını vermektedir. Bu saldırının, karşılıklı çatışmaların başka üniversitelere de sıçrayarak yükselmesine davetiye çıkaracak niteliğe ve öneme sahip olması açısından, saldırıyı yapanların derhal ortaya çıkarılıp yargılanmaları son derece önemlidir. Daha önce 69 ve 80’lerde topluma defalarca izlettirilen ve ağır bedeller ödenen bu film yeniden izlettirilmek ve yeni bedeller ödetilmek mi istenmektedir? Özerk, demokratik ve bilimsel kurumlar olması gereken üniversitelerimizin yeniden tezgahlanan oyunlara alet edilmemesi, üniversitelerin silah depolarına dönüşmemesi için, Akdeniz Üniversite’sinde yaşanan saldırıyı yapanların yanı sıra, saldırıya zemin hazırlayanların, göz yumanların, ihmal edenlerin ve arkasındaki bütün güçlerin açığa çıkarılmaları gerekmektedir.Son dönemlerde siyasal kutuplaşmalarda gençlerin ve hatta çocukların silahlı şiddet olaylarında kullanılması kaygı verici bir gelişmedir.”

/ İSTANBUL

08.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan: 301, en yakın zamanda ele alınacak

  Sadece 301. maddeyi değiştirmek yetmiyor

  Silâhlı girer, başörtülü giremez

  Provokatörler yine iş başında

  Çelebi: Bu filmi bir daha izlemeyeceğiz

  Gülen'in beraatine itiraz

  Erdoğan: Her gün daha iyiye gidiyoruz

  STK temsilcileri Köşk'e çıkacak

  TÜSİAD, CHP'yi kızdırdı

  Koç: CHP, halktan kopuk

  Hatip Dicle talimatla ifade verdi

  Ege, 7’den 77’ye Bediüzzaman’ı andı

  EXPO 2015 için yapılan harcamalar Meclise taşındı

  Sınırda 35 kaçak yakalandı

  Yanan otonun kaçak sürücüsü yakalandı

  Nükleer santral için 4 firma başvurdu

  Türkiye, Avrupa’ya ait

  Hisarcıklıoğlu siyasete gireceği iddialarını yalanladı

  Meslek Yüksek Okulları üst birim istiyor

  Parkta spor yaparken dikkat

  Diyanetten eğitime destek

  Deniz suyuna rağbet var

  Gençler parasını teknolojiye harcıyor

  Akut’a motorize ekip desteği


 Son Dakika Haberleri