Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sadece 301. maddeyi değiştirmek yetmiyor

Genel Sekreterliğin Başbakanlığa bildirdiği listenin ilk sırasında ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması var. Buna göre, ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kalkması için sadece 301. maddeyi değiştirmek yetmiyor. TCK'nın 216, 277, 285, 288, 305 ve 318. maddeleri de değişmeli.

Hükümet kapatma dâvâsının ardından AB’yi yeniden gündemine aldı. AB Genel Sekreterliği, Başbakanlığa ‘’acil çıkartılması gereken yasalar’’ı bildirdi. Listede ilk sırada ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması var.

Cnntürk’ün haberine göre, 301’inci madde dışında Türk Ceza Kanunu’nun 6 maddesinde daha değişiklik isteniyor. AB’nin dikkat çeken bir başka beklentisi ise yolsuzlukla mücadele stratejisinin oluşturulması. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önce Türklüğe hakarete verilen cezayı düzenleyen 301’inci madde değişeceğini açıkladı. Sonrasında ise AB reformlarına ağırlık verme kararı alan hükümet, eksik kalan düzenlemeleri tek tek hayata geçirecek. AB Genel Sekreterliği, acil çıkartılması gereken yasaları hükümete bildirdi. Buna göre, ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılabilmesi için sadece 301’inci maddede değişiklik yetmiyor. TCK’nın 216, 277, 285, 288, 305, 318’inci maddelerinde de değişiklik şart.

Genel Sekreterlik, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme, yargıyı etkileme, gizliliğin ihlâli; temel milli yararlara karşı faaliyette bulunma ve halkı askerlikten soğutma” ile ilgili maddelerin de AB’yle uyumla hale getirilmesini istiyor. Ama öncelik 301’inci maddede.

Listede Sayıştay Kanununda değişiklik, kişisel verilerin korunması kanun taslağının hızla yasalaşması da yer alıyor. Çalışma hayatında da AB’ye uyum için acil yasalaşması gereken düzenlemeler var. Bunlar sendikalar kanunu ile toplu iş sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu. Listeye göre, AB Genel Sekreterliği’ne kapsamlı bir yolsuzlukla mücadele stratejisi hazırlanması da gerekiyor. Demokratikleşme paketine hangi maddelerin dahil edileceğine hükümet karar verecek. Hepsi çıksa bile reformlar tamamlanmış olmuyor. Çünkü AB yolunda çıkartılması gereken 51 düzenleme daha sırada bekliyor.

08.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan: 301, en yakın zamanda ele alınacak

  Sadece 301. maddeyi değiştirmek yetmiyor

  Silâhlı girer, başörtülü giremez

  Provokatörler yine iş başında

  Çelebi: Bu filmi bir daha izlemeyeceğiz

  Gülen'in beraatine itiraz

  Erdoğan: Her gün daha iyiye gidiyoruz

  STK temsilcileri Köşk'e çıkacak

  TÜSİAD, CHP'yi kızdırdı

  Koç: CHP, halktan kopuk

  Hatip Dicle talimatla ifade verdi

  Ege, 7’den 77’ye Bediüzzaman’ı andı

  EXPO 2015 için yapılan harcamalar Meclise taşındı

  Sınırda 35 kaçak yakalandı

  Yanan otonun kaçak sürücüsü yakalandı

  Nükleer santral için 4 firma başvurdu

  Türkiye, Avrupa’ya ait

  Hisarcıklıoğlu siyasete gireceği iddialarını yalanladı

  Meslek Yüksek Okulları üst birim istiyor

  Parkta spor yaparken dikkat

  Diyanetten eğitime destek

  Deniz suyuna rağbet var

  Gençler parasını teknolojiye harcıyor

  Akut’a motorize ekip desteği


 Son Dakika Haberleri