Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

STK temsilcileri Köşk'e çıkacak

Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası baro, borsa ve iş adamları derneklerinden oluşan 15 kişilik heyet Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, yaptığı açıklamada, aralarında Ticaret Borsası, Diyarbakır Barosu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ziraat Odası, Tabip Odası, İnsan Hakları Derneği, Mazlum-Der, Türk-İş 7. Bölge, Makina Mühendisleri Odasının da bulunduğu sivil toplum kuruluşlarından 15 kişilik heyetle, yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret edeceklerini söyledi. Bugün ve yarın için de ayrıca DSP, DTP, CHP, MHP ve AKP’den görüşme için randevu talep ettiklerini, DSP ve DTP’den randevu taleplerinin kabul edildiğini ifade eden Kaya, diğer siyasi partilerden de cevap beklediklerini kaydetti. Kaya, Türkiye’deki son gelişmeler doğrultusunda özellikle bölgede nevruz döneminde ve sonrasında yaşanan sorunlar ile hükümetin ekonomik paket olarak nitelediği açılımlarla ilgili görüşlerini rapor halinde ileteceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

‘’Özellikle nevruzla birlikte tırmanan ve bazı illerdeki uygulamalar nedeniyle ister istemez şiddet ortamının hakim olacağı kaygılarımız oluşmaya başladı. Türkiye’nin de içinde bulunduğu kaos ortamı, ister istemez dikkatin de başka noktalara çekilmesine neden oluyor. Bölgedeki olaylar, kaos ortamında hem muhalefet hem de iktidar tarafından göz ardı ediliyor. Bunlarla ilgili kaygılarımızı ifade edeceğiz. Ayrıca 5084 sayılı Teşvik Yasasının iptalinden sonra yeni yapılacak teşvik yasasıyla ilgili görüşlerimizi, neler olması gerektiğini hem Cumhurbaşkanımıza hem muhalefete hemde iktidar partisine ileteceğiz. Yeni bir yasanın gerçek anlamda bölgesel kalkınmayı sağlayacak ve bölgeler arası farkı giderecek bir yasanın hazırlanması ile ilgili görüşlerimizi tüm kesimlerle paylaşacağız.

Genel anlamda talebimiz, bölgemizin kalkınmasıyla ilgili sorunun ve bölgede yaşanan sorunların hükümet politikası değil, bir devlet politikası olması gerektiğini, bununla ilgili hiç kimsenin bu konuları siyasi malzeme yapmaması ile ilgili ifadelerimizi Cumhurbaşkanımıza ve tüm partilere ileteceğiz.’’

/ DİYARBAKIR

08.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan: 301, en yakın zamanda ele alınacak

  Sadece 301. maddeyi değiştirmek yetmiyor

  Silâhlı girer, başörtülü giremez

  Provokatörler yine iş başında

  Çelebi: Bu filmi bir daha izlemeyeceğiz

  Gülen'in beraatine itiraz

  Erdoğan: Her gün daha iyiye gidiyoruz

  STK temsilcileri Köşk'e çıkacak

  TÜSİAD, CHP'yi kızdırdı

  Koç: CHP, halktan kopuk

  Hatip Dicle talimatla ifade verdi

  Ege, 7’den 77’ye Bediüzzaman’ı andı

  EXPO 2015 için yapılan harcamalar Meclise taşındı

  Sınırda 35 kaçak yakalandı

  Yanan otonun kaçak sürücüsü yakalandı

  Nükleer santral için 4 firma başvurdu

  Türkiye, Avrupa’ya ait

  Hisarcıklıoğlu siyasete gireceği iddialarını yalanladı

  Meslek Yüksek Okulları üst birim istiyor

  Parkta spor yaparken dikkat

  Diyanetten eğitime destek

  Deniz suyuna rağbet var

  Gençler parasını teknolojiye harcıyor

  Akut’a motorize ekip desteği


 Son Dakika Haberleri