Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail hem yıktı, hem öldürdü

İSRAİL askerlerinin, Gazze Şeridinin orta kesimlerindeki El Bureyc mülteci kampı yakınlarında düzenlediği operasyon sona erdi. Bölgedeki yerel kaynaklar, geride 9 ölü, çoğu çocuk 30’a yakın yaralı bırakan operasyonun ardından, askerlerin gece yarısına doğru sınırdaki mevzilerine dönmeye başladığını haber verdi.

İsrail askerlerinin, sabah saatlerinde 15 dolayında tank ve buldozerler eşliğinde girdiği El Bureyc kampının doğusunda, 18 saat süren operasyonda ölenler arasında biri 12, diğeri 13 yaşında olmak üzere 4 çocuk yaşta Filistinli de ölmüştü.

Ölenlerin çoğu, tankların evleri bombalaması ile öldü. Yaralananların arasında da çok sayıda çocuk ve genç olduğu belirtiliyor.

Yaralananların durumlarının ciddî olması sebebiyle önce bölgedeki El Aksa Şehitleri hastanesine getirilen bazı yaralıların Gazze’deki Şifa hastanesine nakledildikleri de öğrenildi.

Operasyonda tank ateşi, füze saldırıları ve buldozerler bölgedeki evlere, altyapıya ve tarım arazilerine büyük zarar verdi. Bölgede elektrik ve su kesildi, telefonlar işlemez hale geldi.

Filistinli militanların geçen Çarşamba günü Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki Karni geçidi yakınlarından İsrail’e sızarak, Nahal Oz kibutzunda 2 İsrailli sivili öldürmelerinden sonra bölgede tansiyon yeniden gerilmişti.

Saldırıyı takiben askerler de ateş açan Filistinlilerden ikisini öldürmüş, diğer ikisinin kaçtığı belirtilmişti. Aynı gece İsrail uçaklarının Gazze şehrinin Secaiye bölgesinde füze saldırısında bulunduğu bir araçtaki 2 Filistinli de vefat etmişti. İsrail, araçta Nahal Oz saldırısını yapanlardan birinin bulunduğunu bildirmişti.

Çarşamba gününden bu yana İsrail’in saldırılarında ve dünkü operasyonu ile birlikte ölen Filistinlilerin sayısı 15’i aştı.

/ KUDÜS

13.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mısır’da ekmek isyanı önlenemiyor

  İsrail hem yıktı, hem öldürdü

  Facebook da İsrail’in güvenliğine tehdit

  ABD’den, Araplara umutsuz çağrı

  Sadr’a siyasî rüşvet

  ‘ ABD’nin günah keçisiyiz!’

  Tayvan - Çin buluşması düşman çatlattı

  İran-ABD gemilerinin sürtüşmesi yalanlandı

  Rumlardan acı itiraf: Arapları ihmal ettik


 Son Dakika Haberleri