Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

“Darbe Günlüğü” dâvâsı temyize gidiyor

“DARBE günlüğü” dâvâsında beraat eden yazar Alper Görmüş, Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen “Darbe Günlükleri”nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan çıktığını belgeleyen bilirkişi raporunu dikkate almayan mahkeme kararını temyize götürüyor.


AB İÇİN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, “Sivil özgürlükler ve ifade özgürlüğü konusunda müzakere yapılamaz” dedi. Türkiye’nin tam olarak AB standart

Barış gelini ölü bulundu

SAVAŞ mağduru ülkelere dikkat çekmek için gelinlik giyerek otostopla İtalya’dan İsrail’e giderken Türkiye’de kaybolan İtalyan san'atçı Giuseppina Pasq


  Tüzmen: Tehditleri fırsata çevirelim

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, dünya ticaretinde Asya ve Afrika ülkelerinin paylarının artacağının açık bir şekilde görüldüğünü de ifade eden Bakan Tüzmen, bu durumun Türkiye açımızdan çok önemli olduğunu ve durumun hem tehdit, hem de fırsat olduğunu ifade ederek, “Biz tehditleri fırsata çevirmenin yollarını yaratıyoruz” dedi.


  CHP’nin başörtüsü çelişkisi

YEREL seçimler yaklaşırken, CHP’nin başörtüsü çelişkisi yeniden dikkat çekmeye başladı. Geçmişte Tunceli’de folklorcu kız öğrencilerin başları örtülü olduğu için sorumluların hesap vermesi gerektiğini savunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın dünkü İzmir ziyaretinde başörtülü çocuklar karşıladı.


  Ulusalcılar Tandoğan'da toplandı

ANKARA'DA çeşitli sivil toplum örgütlerince, ''Ulusal Egemenlik Buluşması'' adı altında miting düzenlendi.


  Facia “geliyorum” dedi: 9 ölü, 35 yaralı

AFYONKARAHİSAR'DA işçi taşıyan kamyonun şarampole devrilmesi sonucu 9 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.


  Hava ambulansları geliyor

SAĞLIK Bakanlığı hava ambulans sistemi kuruyor. Bakanlık, ilk etapta 17 ambulans helikopterle 4 uçak ambulans almayı hedefliyor.


  Başhekim konteynere taşındı

ÇANAKKALE'NİN Bayramiç İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Erden, hastanedeki yer sıkıntısı sebebiyle başhekimlik odasını hastane bahçesine kurulan konteynere taşıdı.


  İHL'liler İzmit’te toplanacak

Marmara Bölgesi İmam Hatipliler Kurultayı 3 Mayıs’ta İzmit’te yapılacak. İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) öncülüğünde Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği (KİHMED)’in Kocaeli ev sahipliği ile gerçekleşecek Kurultay için hazırlıklar başlatıldı. Birincisi İnegöl’de, ikincisi Bursa’da yapılan kurultayın bu yıl 3. sünün KİHMED organizesiyle İzmit’te toplanacak.


  Toplumumuz kitap okumuyor

‘TÜRKİYE Okuyor’ projesinin tanıtım programında konuşan Kars İl Millî Eğitim Müdür Vekili Harun Yenice, Türkiye’nin kitap okumada dünya ülkelerinin çok gerisinde kaldığını ifade etti.


  Bilgisayarla Matrix tarzı simülasyonlar mümkün

New York, Brookhaven National Laboratory yetkililerinden Michael McGuigan; süper bilgisayarların Matrix stili simülasyon gerçeklikleri tasarlamanın eşiğinde olduğuna inanıyor.


  Darfurlular, Osmanlı torunlarını bekliyorlar

KİMSE Yok mu Derneği ile Sudan’ın Darfur bölgesine yapılan geziye katılan Dr. Ferruh Bican, Sudanlıların kendilerini gördüğünde, “Biz Osmanlı torunlarının geleceği günü bekliyorduk” dediğini aktardı.


  Ankara’da, insanın uzaya çıkışının 47. yılı kutlanıyor

ANKARA Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi, başşehirlileri insanoğlunun uzaya çıkışının 47. yıldönümü dolayısıyla bugün düzenleyeceği faaliyetlere davet ediyor.


  Sigarasız dünya için yürüyüş düzenleniyor

TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklaşa “Sigarasız bir dünya için sigarayı bırak, içme” sloganıyla yürüyüş düzenleniyor.


  Kur’ân’ın tek yaprağına 4.92 milyon dolar verildi

İNGİLTERE’NİN başşehri Londra’da yapılan açık arttırmada 7. yüzyıla ait bir Kur’ân'ı Kerim’in tek yaprağının 4.92 milyon dolara alıcı bulduğu bildirildi.


  Özürlü vatandaşlar kendi haklarından habersiz

TÜRKİYE Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Tekin Başer, Erzurum’da yaklaşık 50 bin civarında özürlü olduğunu belirterek, ‘’Ancak şehirdeki özürlülerin sadece yüzde 4’ü, Özürlüler Kanunu’nun sağladığı haklardan yararlanıyor’’ dedi.


  Brıtısh Council tarafından genç tasarımcılara fırsat

BRITISH Council tarafından bu yıl Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 10 ülkede belirlenecek genç tasarımcı girişimciler, Eylül’de İngiltere’de ‘’Yılın Uluslararası Genç Tasarım Girişimcisi’’ olmak için yarışacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri