Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Dünya ekmek derdine düştü

DÜNYA piyasalarında gıda fiyatlarında artış hız kesmiyor. BM, artışın kalıcı olduğunu belirterek, milyonlarca kişinin açlık tehdidi altında olduğu uyarısını yaptı. Açları doyurmak için acilen ihtiyaç duyulan paraysa sadece 500 milyon dolar. Başta pirinç olmak üzere birçok üründe yaşanan fiyat artışları hız kesmiyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) son raporuna göre, uluslar arası pirinç fiyatları, Ocak ayından bugüne kadar ortalama yüzde 20 oranında arttı.


Motorine büyük zam

AKARYAKIT ürünlerinden motorinin litre fiyatı BP, Opet ile Petrol Ofisi bayilerinde 13-14 YKr arttı.

Pirinç ucuzlayıncaya kadar almayın

TÜKETİCİ Hakları Merkezi (TÜ-MER) Genel Başkanı Ömer Keser, tüketicileri fiyatlar normale dönene kadar pirinç ve bulgur satın almamaya davet etti.


  TEPAV: Sağlıkta darboğaza giriliyor

SAĞLIK harcamalarının son sekiz yılda yüzde 40 arttığını belirleyen TEPAV, kamu sağlık sisteminin ciddi bir finansman darboğazına girmek üzere olduğu uyarısında bulundu.


  “Borçkolik bir ekonomiye sahibiz”

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Türk ekonomisinin 521 milyar doları bulan bir borç yüküyle ‘borçkolik’ bir yapıya büründüğünü söyledi.


  Yıllık döviz gideri 200 milyar doları aştı

SON beş yılda yabancı sermaye girişlerinin dövizi ucuzlatması sonucu yaşanan ithalat patlaması sebebiyle dış ticaret ve cari işlemler açıkları hızla büyüyen Türkiye’nin büyük bölümü ithalata olmak üzere bir yılda yaptığı toplam döviz harcaması 200 milyar doları aştı.


  Unakıtan: Doğru dürüst vergi verin

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, turizm sektöründeki KDV ile ilgili düzenlemeleri hatırlatarak, “Benim de sizden beklentim var. Bu işin vergisini doğru dürüst verin. Getirin paraları, vergisini de verin” dedi.


  Şimşek’e göre “endişeye gerek yok”

DEVLET Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ekonomik olarak gittiği yön konusunda endişelenmek için sebep bulunmadığını, yapılan reformlarla ekonominin şoklara çok daha dayanıklı bir konumda olduğunu söyledi.


  Krizin maliyeti 100 milyar $

TÜRKİYE Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ABD’den kaynaklanan krizin, Türkiye’ye yansımasının en az 100 milyar dolar olacağını ileri sürdü.


  Ekonomide riskli dönem başlıyor

şak Sanayici ve İş Adamları Derneği (USİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, Türkiye’de son yıllarda yaşanan ekonomik büyümenin sona erdiğini, riskli bir dönemin başladığını öne sürdü.


  Özelleştirme, 8.7 bin kişiyi işinden etti

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, 2003-2008 yılları arasında özelleştirilen 48 şirketten 8 bin 723 işçinin iş akitlerinin feshedildiğini, bu işçilerin kamu kurum ve kuruluşlarına atanması için Bakanlar Kurulunca atama teklifi yapıldığını bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri