Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomide riskli dönem başlıyor

şak Sanayici ve İş Adamları Derneği (USİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, Türkiye’de son yıllarda yaşanan ekonomik büyümenin sona erdiğini, riskli bir dönemin başladığını öne sürdü.

Kuvvet, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada yaşanan ekonomik krizlerin Türkiye’yi olumsuz etkilediğini, Türk ekonomisinin zor bir süreçten geçtiğini bildirdi. Türkiye’de son yıllarda yaşanan ekonomik büyümenin sona erdiğini, riskli bir dönemin başladığını iddia eden Kuvvet, 2007 yılının kriz sonrasında sağlanan istikrar ortamının getirdiği yüksek büyüme sürecinin son yılı olduğunu savundu. Mustafa Kuvvet, şu görüşlere yer verdi:

‘’2008 yılına girildiğinde ise ekonomik göstergedeki bozulmanın yanı sıra, uluslar arası piyasalardaki koşullarında değişmiş olduğunu görüyoruz. Artık dünya ekonomisi gelişmekte olan ekonomilerin yüksek performans göstermesine elverişli olmaktan çıkmıştır. Uluslar arası finans piyasalarında başlayan dalgalanma, reel ekonomiyi de tehdit etme noktasına gelmiştir. Bu sebeple risklerin ve daha önemlisi risk algılamasının arttığı, artacağı bir döneme girmiş bulunuyoruz. Risk algısının arttığı dönemler, finans piyasalarının çok daha seçici, çok daha titiz davrandığı dönemlerdir. Ekonomik kırılganlıkların, ertelenen reformların bedelinin daha yüksek olduğu dönemlerdir. Böyle dönemlerde, istikrarlı siyasete ve ekonomiye sahip, verimliliği ve rekabeti destekleyen ve risk yönetimi yapabilen ekonomilerin diğerlerine göre daha zararla çıkacağı muhakkaktır. Söz konusu zararları en aza indirgemek için hükümet gerekli ekonomik önlemleri almakla yükümlüdür.’’

/ UŞAK

13.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya ekmek derdine düştü

  Motorine büyük zam

  Pirinç ucuzlayıncaya kadar almayın

  Güler Sabancı: Ekonomi bıçak sırtında

  TEPAV: Sağlıkta darboğaza giriliyor

  “Borçkolik bir ekonomiye sahibiz”

  Yıllık döviz gideri 200 milyar doları aştı

  Unakıtan: Doğru dürüst vergi verin

  Şimşek’e göre “endişeye gerek yok”

  Krizin maliyeti 100 milyar $

  Ekonomide riskli dönem başlıyor

  Özelleştirme, 8.7 bin kişiyi işinden etti


 Son Dakika Haberleri