Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hava ambulansları geliyor

SAĞLIK Bakanlığı hava ambulans sistemi kuruyor. Bakanlık, ilk etapta 17 ambulans helikopterle 4 uçak ambulans almayı hedefliyor.

Geçtiğimiz günlerde helikopter ve uçak ambulans ihalesi yapıldı. Tek firmanın katıldığı ihaleye itiraz olmazsa, önümüzdeki aylarda ambulanslar belirlenen illere gönderilecek. Helikopter ambulans, ambulansların ulaşamadığı, geciktiği bölgelerde, organ nakillerinde kullanılacak.

Hava ambulans sistemini devreye girmesi için geri sayım başlarken, bakanlık Bursa’nın da arasında bulunduğu 7 pilot ile toplam 7 helikopter, 2 uçak ambülans tahsis edecek. İlk etapta Bursa, İzmir, Ankara, İstanbul, Erzurum, Diyarbakır ve Kayseri’de uygulanacak sistem daha sonraki yıllarda yurt geneline yayılacak ve helikopter sayısı 17’ye uçak sayısı da 4’e çıkarılacak.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seraceddin Çom, hava ambulans sisteminin ihale sürecinin tamamlandığını belirterek sistemin bu yıl hizmete girmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Çom, ihale süreci tamamlanan proje kapsamında 4 uçak, 17 helikopter ambulans alınacağını, 2 uçak ile 7 helikopteri bu yıl, 2 uçak ile 10 helikopteri ise gelecek yıl hizmete almayı planladıklarını açıkladı.

İlk defa devlet organizasyonuyla sağlık alanında bu kadar büyük çaplı bir projenin hayata geçirildiğini anlatan Dr. Çom, “Bu projeyle afet ve olağanüstü hallerde yaralılara daha çabuk ulaşabileceğiz. Bu hava ambulansları organ nakilleri için, kara yoluyla ulaşımı zor olan yerlere yaralıların nakillerinde, turistlik bölgelerde hasta yabancıların hastaneye kaldırılmalarında da kullanılabilecek. Her şey yolunda giderse yaza doğru ilk uçuşu yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı, pilot il seçtiği Bursa’ya helikopter ile uçak ambulans göndermeye hazırlanıyor. Helikopter ambulans için Sağlık Bakanlığı’nın ihaleyi yaptığını hatırlatan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Hakkı Çelik, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan ve ihaleyi kazanan firma yetkililerin şehre gelerek uygun pist için karar verileceğini söyledi. Bursa’ya verilecek helikopter ambulans, Balıkesir ve Yalova gibi çevre illere de hizmet verecek.

/ BURSA

13.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Darbe Günlüğü” dâvâsı temyize gidiyor

  AB İÇİN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

  Barış gelini ölü bulundu

  Güneydoğu’ya özel bakanlık kurulsun

  Tüzmen: Tehditleri fırsata çevirelim

  CHP’nin başörtüsü çelişkisi

  Ulusalcılar Tandoğan'da toplandı

  Facia “geliyorum” dedi: 9 ölü, 35 yaralı

  Hava ambulansları geliyor

  Başhekim konteynere taşındı

  İHL'liler İzmit’te toplanacak

  Toplumumuz kitap okumuyor

  Bilgisayarla Matrix tarzı simülasyonlar mümkün

  Darfurlular, Osmanlı torunlarını bekliyorlar

  Ankara’da, insanın uzaya çıkışının 47. yılı kutlanıyor

  Sigarasız dünya için yürüyüş düzenleniyor

  Kur’ân’ın tek yaprağına 4.92 milyon dolar verildi

  Özürlü vatandaşlar kendi haklarından habersiz

  Brıtısh Council tarafından genç tasarımcılara fırsat


 Son Dakika Haberleri