Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Açık hava müzesinde, kapalı müze yok

HATAY Valisi Ahmet Kayhan, ‘’açık hava müzesi konumundaki şehirde yeterli müzenin bulunmamasının üzüntü verici bir durum olduğunu’’ söyledi. Kayhan, Hatay Folklor Araştırmaları Derneğince (HAFAD) düzenlenen ‘’VII. Hatay Tarih ve Kültür Sempozyumu’nda’’ yaptığı konuşmada, tarihî şehirde çok kültürlülüğün hakim olduğunu belirtti.

Farklı dinlerin toplandığı topraklarda hoşgörünün her zaman ön planda bulunduğuna dikkati çeken Vali Kayhan ‘’Tarihî ve kültürel değerleri ön planda olan Hatay, gelenek ve göreneklere yönelik çok değerli görüşleri bir arada toplaması sonucunda hoşgörü şehri olmuştur. 23 asır geçmişi olan şehirde, 13 medeniyet hüküm sürmüştür. Dinin ve kültürlerin bir arada toplandığı bu topraklarda, farklı kültür ve medeniyet ortaya çıkmıştır. Bütün bunlar ele alınınca Kültür ve Turizm Bakanlığının marka kentler projesindeki 15 ilden biri de Hatay olmuştur’’ diye konuştu.

Yeterli müzesi olmayan şehirde eserlerin ayakta kalması için çok ciddî çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayan Kayhan, şöyle devam etti: ‘’Açık hava müzesi konumundaki kentte yeterli müzelerin bulunmaması üzüntü verici bir durum. Vakıfların bünyesindeki eserlerin restorasyonu yapılabiliyor. Aynı uygulama Kültür ve Turizm Bakanlığının elindeki eserlerde de yapılmalı. 2013 yılına kadar bütçe desteğiyle eksiklerin tamamen giderileceğine inanıyorum. Sempozyumun da bu amaca hizmet edeceğini düşünüyorum.’’

HAFAD Başkanı Mehmet Tekin de şehirde, etnografya ve şehir müzesi açılmasında çok geç kalındığını ve bunların yanı sıra ayrıca bir açık hava müzesinin de bulunması gerektiğini söyledi.

/ HATAY

13.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul’un mahallesi, dünyanın başkenti

  Açık hava müzesinde, kapalı müze yok

  İzmir Sanat Günleri başladı

  Bursa tarihine 3 boyutlu yolculuk


 Son Dakika Haberleri