Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Almanlar, Sarkozy’den rahatsız

İngiltere yayımlanan The Times gazetesi, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin bölgesel anlaşmazlıkları sona erdirmek amacıyla oluşturmayı planladığı Akdeniz Birliğinin Almanya’yı rahatsız ettiğini öne sürdü.

Gazete, İngiltere’nin de Sarkozy’nin Akdeniz Birliği teklifiyle Türkiye’yi AB dışında tutmaya çalıştığından kuşkulandığını yazdı. Sarkozy’nin Fransa’nın 6 aylık AB dönem Başkanlığı sırasında Paris’te yapılacak zirveye Akdeniz’e kıyısı bulunan Libya, Suriye ve İsrail gibi bütün ülkeleri davet edeceğini yazan Times, bu ülkelerin 13 Temmuzda Paris’te yapılacak AB zirvesine davet edileceklerini ve bu vesileyle 14 Temmuzda yapılacak Bastil günü kutlamalarında Avrupalı askerlerle birlikte bu ülkelerin askerlerinin de geçit törenine katılmalarının düşünüldüğünü kaydetti. Gazete, organizasyonun İsrail ve Arap askerlerini bir araya getirme potansiyeline de dikkati çekti.

Haberi, Sarkozy’nin danışmanı Henri Guaino’ya dayandıran gazetede, şunlar kaydedildi: "Akdeniz Birliği fikri Almanları rahatsız etti. Birlik, bunun sadece AB ile işbirliği çerçevesinde oluşturulabileceği görüşünde. Oysa projenin fikir babası olan Guaino, böyle bir birliğin etkisiz bir versiyonunun bile terörizm, yasa dışı göç gibi konulara olumlu katkı sağlayacağına inanıyor. Savaş ve ekonomik güçlüklerden çeken bölgenin bu projeyle rahatlayabileceğini düşünüyor. "Bu yılki Bastil Kutlamalarının tarihin en büyüklerinden biri olacağına dair Fransız yetkililerin açıklamalarına da işaret eden Times, Akdeniz birliği fikrinin bir "savaş alanına’’ dönüşebileceğini de öne sürdü.

Gazete, Türkiye’nin AB üyeliği konusundaki en büyük destekçisi durumundaki İngiltere’nin, Sarkozy’nin Akdeniz Birliği teklifinde bulunarak bir komployla Türkiye’yi AB dışında tutmak gibi bir amacı bulunduğundan kuşkulu olduğuna işaret etti.

/ LONDRA

14.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şiraz’daki patlama esrarını koruyor

  Almanlar, Sarkozy’den rahatsız

  İtalyan Sarkozy iktidara yürüyor

  Irak’taki Amerikan hapishanelerinde 3 Türk var

  Sadr : Gates benim hasmım olur

  Amerikan robotları da dost ateşi açıyor

  Gazze yine karanlığa mahkûm

  Chirac taburcu oldu


 Son Dakika Haberleri