Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gazze yine karanlığa mahkûm

Gazze Şeridi’nin yeniden yakıt darboğazıyla karşı karşıya bulunduğu ve bölgenin elektrik üreten tek santraline ancak birkaç gün yetecek kadar yakıt kaldığı belirtildi.

Gazze’nin tek elektrik santralinin direktörü Refik Meliha, İsrail’in yeniden fuel oil göndermeye başlamaması halinde, santralin ancak birkaç gün daha çalışabileceğini ve sonra santrali kapatmak durumunda kalacaklarını bildirdi. Gazze’de Ablukaya Karşı Mücadele Derneğinin Başkanı Cemal Hudari de yakıt yokluğu sebebiyle elektriklerin kesilmesinin Gazze’de bütün hayatı etkileyeceğini, sağlık ve iletişim hizmetlerinin duracağını belirtti.

Gazze Şeridi’nde halen araçların yüzde 90’ına yakınının trafiğe çıkamadığını belirten Hüdari, öğrenci servislerinin de işlemez hale gelmesi sebebiyle, eğitimin de büyük darbe alacağını ifade etti.

Yerel kaynaklar, Gazze’de yollarda sadece tek tük araçlar görülebildiğini, taksilerin bile dolaşmadığını bildiriyor. Taksilerin, stokladıkları yakıtla, ancak özel müşterilerinin çağrılarına gittiği, diğer zamanlarda işe çıkmadığı kaydedildi. Gazze’nin merkezindeki en büyük akaryakıt istasyonunun yetkilileri, müşterilerine sadece gaz verebildiklerini söyledi.

/ KUDÜS

14.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şiraz’daki patlama esrarını koruyor

  Almanlar, Sarkozy’den rahatsız

  İtalyan Sarkozy iktidara yürüyor

  Irak’taki Amerikan hapishanelerinde 3 Türk var

  Sadr : Gates benim hasmım olur

  Amerikan robotları da dost ateşi açıyor

  Gazze yine karanlığa mahkûm

  Chirac taburcu oldu


 Son Dakika Haberleri