Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Pirinç kuyrukları çoğalıyor

İzmir’den sonra, Sakarya’da Toprak Mahsülleri Ofisi Adapazarı Ajans Müdürlüğünde 1.8 YTL’den satılan baldo pirinçten almak isteyen vatandaşlar uzun kuyraklar oluşturdu.Vatandaşlar, marketlerde pirincin TMO’dan neredeyse 3 kat pahalı satıldığını söylediler.


Zamanında ithalât yapılmayınca

Tüketiciler Derneği (TÜDER) geçen sene yaşanan kuraklığın, özellikle buğday, çeltik, ayçiçeği gibi ürünlerde verimin çok fazla düşmesine neden olduğun

Şimdi tasarruf zamanı

Tüketeci Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, Türkiye siyasetindeki belirsizlik ve dünya ekonomisindeki durgunluk nedeniyle tüketicil


  Yabancılara mülk satışı durdu

Anayasa Mahkemesinin yabancılara Türkiye’de mülk satışıyla ilgili yasal düzenlemeyi iptal etmesi sonrasında, yabancıların yoğun şekilde alım yaptığı bölgelerdeki tapu dairelerinde yabancılara gayrimenkul satış işlemleri durdu.


  Yabancı yatırımlar yüzde 80 azaldı

Yılın ilk iki ayında Türkiye’ye gelen doğrudan yatırım tutarı, yüzde 80.4 azalarak 1.6 milyar dolar oldu. Hazine Müsteşarlığı Ocak-Şubat dönemi yabancı sermaye gelişmelerini açıkladı. Türkiye’ye Şubat ayında 616 milyon dolarlık uluslararası yatırım girişi gerçekleşti. İki aylık giriş de 1 milyar 592 milyon dolara ulaştı.


  Eker: Yaşanan kriz değil

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, gıda fiyatlarındaki artışı değerlendirirken bunun bir kriz olmadığını söyledi.


  Tüketici güveni dibe vurdu

Tüketeci Güven Endeksi Mart ayında yüzde 6.44’lük düşüş kaydetti.


  Bolat’tan, gazetecilere veda yemeği

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği ) Başkanı Ömer Bolat, “MÜSİAD olarak her zaman üzüm yemeyi düşündük, bağcıyı dövmeyi değil” dedi.


  Metro Market, 3 boyutlu yazıcıyı satışa sundu

Metro Toptancı Market, Türkiye’de zincir mağazalar arasında bir ilki gerçekleştirerek, 3 boyutlu yazıcıyı satmaya başlıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri